Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kahramanmaraş depremi sonrası dünyadan Türkiye'ye destek: ABD, Rusya ve Yunanistan'tan Türkiye'ye destek gönderiyor! - Deprem haberleri

        Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından dünyadan Türkiye'ye destek mesajları gelmeye devam ediyor.

         Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde deprem
        Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde deprem Haberi Görüntüle

        ABD, Türkiye'ye her türlü yardımı sağlamaya hazır olduklarını açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

        Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) yetkililerine, Türkiye ve Suriye'de hissedilen depremde en çok etkilenen bölgelere yardım etmek için seçenekleri hazırlamalarını söyledi.

        BM YETKİLİSİNDEN TAZİYE MESAJI

        Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, Türkiye ve Suriye'de meydana gelen depremler dolayısıyla hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

        Pedersen, yaptığı yazılı açıklamada, kışın ortasında Türkiye ve Suriye'de binlerce kadın, çocuk ve yaşlının etkilendiği depremin yol açtığı trajik can kayıpları ve büyük yıkımın kendisini derinden etkilediğini belirtti.

        "Depremden etkilenenlere en derin başsağlığı dileklerimi iletiliyorum" ifadelerini kullanan Pedersen, bunlardan birçoğunun zaten yıllardır büyük acılar çektiğini belirtti.

        Pedersen, "Tam bir dayanışma ve destek içerisindeyiz" ifadelerini kullanırken, Suriye halkının acil olarak uluslararası desteğe ihtiyacı olduğunu belirtti ve herkesi buna destek vermeye davet etti.

        LİBYA BAŞBAKANI'NDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TAZİYE

        Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

        Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Dibeybe, deprem nedeniyle Erdoğan'ı telefonla arayarak, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

        SOMALİ CUMHURBAŞKANI'NDAN TAZİYE

        Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

        Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayan Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

        ABD: GEREKLİ HER TÜRLÜ YARDIMI SAĞLAMAYA HAZIRIZ

        ABD Başkanı Joe Biden, "Türkiye ve Suriye'de meydana gelen depremin yol açtığı can kaybı ve tahribattan derin üzüntü duyuyorum. Ekibime, Türkiye ile koordineli olarak durumu yakından izleme ve gerekli her türlü yardımı sağlamaya devam etmeleri için talimat verdim." ifadelerini kullandı.

        Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, "ABD, bugün Türkiye ve Suriye'de meydana gelen yıkıcı depremden endişe duyuyor. Gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazırız" ifadeleri kullanıldı.

        REKLAM

        Açıklamada, "Başkan Biden, en çok etkilenenlere yardım etmek için ABD'nin müdahale seçeneklerini değerlendirmeleri için USAID ve diğer federal hükümet ortaklarına talimat verdi. Türkiye ile koordineli olarak durumu yakından izlemeye devam edeceğiz." denildi.

        ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da Türkiye'ye ilk yardım desteklerinin yolda olduğunu ve önümüzdeki günlerde bölgenin olası ihtiyaçları için Türkiye ile temasta olduklarını açıkladı.

         Kahramanmaraş'ta 7,6 büyüklüğünde yeni deprem!
        Kahramanmaraş'ta 7,6 büyüklüğünde yeni deprem! Haberi Görüntüle

        PUTİN'DEN TAZİYE MESAJI

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

        Deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan Rusya Devlet Başkanı Putin, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

        Rusya Devlet Başkanı Putin, görüşmede, Rusya’nın Türkiye’ye arama kurtarma ve afetle mücadele alanında yapacağı desteklere ilişkin de bilgi verdi.

        RUSYA ARAMA KURTARMA EKİPLERİ TÜRKİYE'YE HAREKET ETTİ

        Rusya Acil Durumlar Bakanı Aleksandr Kurenkov, Türkiye'de depremden etkilenen bölgelere Rus arama kurtarma ekipleri ve sağlık uzmanları gönderildiğini bildirdi.

        Kurenkov, başkent Moskova'da yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatı üzerine, arama kurtarma ekiplerinin, Türkiye ile Suriye'ye doğru yola çıktığını belirtti.

        Söz konusu ekiplerin, bakanlığa ait 4 uçakla depremden etkilenen bölgelere gönderildiğini kaydeden Kurenkov, bunların 100 kurtarma uzmanı ile 7 kinoloji grubundan oluştuğunu ve gerekli ekipmanlarla donatıldığını aktardı.

        Ayrıca Kurenkov, ekiplerle birlikte deprem bölgesine sahra hastanesinin de ulaştırılacağını ve bu hastanede 40 sağlık uzmanının tıbbi destek sağlayacağını dile getirdi.

        ALİYEV'DEN TAZİYE MESAJI

        Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

        Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aliyev mesajında, "Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve kardeş Türkiye'nin birçok yerinde hissedilen şiddetli deprem sonucu çok sayıda can kaybı ve yıkım haberi bizleri derinden üzdü.

        Bu zor zamanda her türlü yardıma hazır olduğumuzu ifade ediyor, size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına şahsım ve Azerbaycan halkı adına taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyor, depremin etkilerinin bir an önce ortadan kalkmasını diliyorum." ifadelerine yer verdi.

         Türkiye'deki depremin sarsıntıları Grönland'a kadar hissedildi
        Türkiye'deki depremin sarsıntıları Grönland'a kadar hissedildi Haberi Görüntüle

        AZERBAYCAN EKİP GÖNDERDİ

        Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından çalışmalara katılacak Azerbaycan arama kurtarma ekipleri Adana'ya geldi.

        Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı ekipleri taşıyan uçak, Şakirpaşa Havalimanına indi.

        Tuğgeneral Muharrem Hasanov, burada yaptığı açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla 420 personelin, yaşanan depremin zararlarını ortadan kaldırmak için Adana'ya geldiğini söyledi.

        Hasanov, ekiplerinin Türkiye'nin yaralarının sarılması için son dakikaya kadar burada görev yapacağını dile getirdi.

        Ekiplerin çalışmalarına 4 arama kurtarma köpeğinin de katılacağı öğrenildi.

        Azerbaycan, depremlerden zarar görenler için iki uçak insani yardım da gönderecek.

        Açıklamada, uçaklardan birinde tam teçhizatlı sahra hastanesinin bulunduğu belirtildi. Deprem bölgelerinden birinde kurulacak hastanede Azerbaycanlı doktorlar görev yapacak.

        Diğer uçakta ise çadır, battaniye ve ısıtıcı gibi malzemeler yer alıyor.

        RUSYA: 100 KİŞİLİK ARAMA KURTARMA EKİBİ HAZIR

        Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, deprem nedeniyle Türkiye'ye 100 kişilik arama kurtarma ekibini taşıyan 2 adet İl-76 uçağı gönderilmeye hazır olduğunu açıkladı.

        Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada ise, "Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve bir çok ilde hissedilen depremden etkilenen vatandaşlara ve tüm Türk dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, bu felaketi en az hasarla atlatmayı temenni ederiz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz." denildi.

        NATO: TÜRKİYE İLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

        NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ile temas halinde olduğunu aktardı.

        Stoltenberg açıklamasında, "Bu korkunç deprem sonrasında müttefikimiz Türkiye ile tam dayanışma içindeyiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile temas halindeyim, NATO müttefikleri destek için seferber oluyor" ifadelerini kullandı.

        YUNANİSTAN YARDIM GÖNDERİYOR

        Yunanistan, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Türkiye'ye yardım gönderecek.

        Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Türkiye'deki depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Yunanistan, kaynaklarını seferber ediyor ve hemen yardım edecek." ifadesini kullandı.

        Miçotakis, Türkiye'de meydana gelen ve Suriye'de de yıkıma neden olan deprem nedeniyle "derin üzüntü duyduğunu" da kaydetti.

        Türkiye'de 1999 yılında meydana gelen Marmara depreminde Yunanistan Türkiye'ye, yine 1999'da Yunanistan'da meydana gelen Atina depreminde de Türkiye Yunanistan'a yardım göndermişti.

        AB'DEN TÜRKİYE'YE ARAMA KURTARMA EKİPLERİ YOLA ÇIKTI

        Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye'ye gönderilen arama ve kurtarma ekiplerinin yola çıktığı bildirildi.

        AB Komisyonunun kriz yönetimi ve insani yardımlardan sorumlu üyesi Janez Lenarcic, sosyal medyadan konuyla ilgili açıklama yaptı.

        Lenarcic, deprem sonrası Türkiye'nin de katılımcıları arasında yer aldığı AB Sivil Koruma Mekanizmasının harekete geçirildiğini duyurdu.

        AB Acil Durum Müdahalesi Koordinasyon Merkezinin Avrupa genelinden kurtarma ekiplerinin gönderilmesini koordine ettiğini belirten Lenarcic, "Hollanda ve Romanya'dan arama kurtarma ekipleri şu anda yolda." ifadesini kullandı.

        KUZEY MAKEDONYA'DAN 40 KİŞİLİK EKİP

        Kuzey Makedonya, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye 40 kişilik arama kurtarma ekibi gönderme kararı aldı.

        Kuzey Makedonya hükümeti, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye acil yardım sağlanması amacıyla olağanüstü oturum düzenledi.

        Oturumda, deprem bölgesinde Kuzey Makedonyalı vatandaşların bulunduğu belirtilerek, 40 kişilik arama kurtarma ekibi gönderilmesi kararlaştırıldı.

        Oturumda, arama kurtarmada kullanılan teçhizat, 6 araç, 2 itfaiye aracı, depremzedeler için 10 bin battaniye, 200 sedye ile 2 eğitimli köpek gönderme kararı alındı.

        KKTC'NİN ARAMA KURTARMA EKİPLERİ TÜRKİYE'YE HAREKET ETTİ

        Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafından Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle sivil savunma uzmanları, arama kurtarma ekipleri ve aralarında doktorların da bulunduğu sağlık personeli Türkiye'ye hareket etti.

        KKTC Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na bağlı 20 kişilik arama kurtarma ekibi ile 8 özel donanımlı araç Girne Limanı'ndan Mersin'in Taşucu Limanı'na doğru yola çıktı.

        Sivil savunma uzmanlarından oluşan 10 kişilik ekip, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 17 kişilik askeri arama kurtarma timi ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) DAFYAR takımından 22 personel ise hava yolu ile Türkiye'ye hareket etti.

        KKTC'de faaliyet gösteren bazı üniversitelerin doktor ve sağlık personelinden oluşan 15 kişilik ekip de uçakla Türkiye'ye gönderildi.

        KKTC, yardım ekipleri ile depremin etkilediği bölgelere ilaç, çadır ve battaniye de gönderdi.

        Yardım ve sağlık ekiplerinin Gaziantep ile Adıyaman'da görev yapacakları öğrenildi.

        BULGARİSTAN'DAN YARDIM EKİBİ

        Bulgaristan'ın, Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından kara yoluyla gönderdiği arama ve kurtarma ekibi Türkiye'ye ulaştı.

        Bulgaristan'ın farklı kentlerinden bir araya gelerek 13 araçla yola çıkan 50'si arama ve kurtarma uzmanı 59 personel, pasaport işlemlerinin ardından Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yaptı.

        ÇEKYA'DAN ARAMA-KURTARMA EKİBİ YOLA ÇIKTI

        Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından aralarında gönüllü 1 Türk vatandaşının da bulunduğu 69 kişiden oluşan Çek arama-kurtarma ekibi, Çekya'dan Türkiye'ye hareket etti.

        KANADA: YARDIMA HAZIRIZ

        Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Türkiye’de meydana gelen depremlerle ilgili yardıma hazır olduklarını açıkladı.

        Trudeau, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye ve Suriye'den gelen haberler ve görüntüler içler acısı. Düşüncelerimiz bu büyük depremlerden etkilenen herkesle. Kalplerimiz sevdiklerini kaybedenlerle birlikte. Kanada, yardım sağlamaya hazır.’’ dedi.

        ZELENSKIY: TÜRKİYE HALKININ YANINDAYIZ

        Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'ye gerekli yardımı sağlamaya hazır olduklarını açıkladı.

        Zelenskiy açıklamasında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türkiye halkında ve Türkiye'deki depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyor tüm yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu zor zamanda Türkiye halkının yanındayız. Afetin sonuçlarının üstesinden gelmek için gerekli yardımı sağlamaya hazırız." ifadelerini kullandı.

        MACRON: ACİL YARDIM SAĞLAMAYA HAZIRIZ

        Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak depremde hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa temennisinde bulundu.

        Macron, Türkiye'de meydana gelen depremin ardından Fransa'nın Türkiye'ye yardım etmeye hazır olduğunu söyledi.

        Sosyal medya hesabından da açıklama yapan Macron, "Görülmemiş şiddetteki bir deprem sonrasında Türkiye ve Suriye’den korkunç görüntüler alıyoruz. Fransa, olay yerindeki nüfusa acil yardım sağlamaya hazırdır. Kalbimiz, yaslı ailelerin yanındadır. dedi.

        "ALMANYA MUTLAKA DESTEK GÖNDERECEK"

        Almanya Başbakanı Olaf Scholz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Almanya, Türkiye'ye mutlaka yardım gönderecek" ifadelerini kullandı.

        Scholz, "Türkiye-Suriye sınır bölgesindeki deprem haberlerini derin endişeyle takip ediyoruz. Hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Enkaz altında kalanlar için üzülüyor, sevdikleriyle birlikte yas tutuyoruz. Almanya Türkiye'ye mutlaka destek gönderecektir" dedi.

        İTALYAN EKİP TÜRKİYE'YE DOĞRU YOLA ÇIKTI

        İtalya Başbakan Yardımcısı Antonio Tajani, "Türkiye, İtalyan arama kurtarma ekibinin yardımını kabul etti. Ekibimiz yerel saatle 14.15'te hareket etti. Kurtarma operasyonu da kısa süre içinde başlayacak. İtalya her zaman Türkiye ile dayanışma içindedir" ifadelerini kullandı.

        ARNAVUTLUK 53 KİŞİLİK EKİP GÖNDERDİ

        Arnavutluk, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından aralarında sağlık ve arama-kurtarma personeli bulunan 7 araç ve 53 kişiden oluşan ekibi Türkiye’ye gönderdi.

        Ekibi Türkiye’ye gönderilmeden önce düzenlenen törende konuşan Savunma Bakanı Niko Peleshi, Türkiye’nin acısını paylaştıklarını dile getirerek, Arnavutluk’un her zaman ve özellikle de 26 Kasım 2019 tarihinde meydana gelen depremde Türkiye’nin Arnavutluk’un yanında olduğuna vurgu yaptı.

        İNGİLTERE YARDIMA HAZIR

        İngiltere Başbakanı Rishi Sunak meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada, "Bu sabah düşüncelerim Türkiye ve Suriye halkıyla, özellikle de deprem nedeniyle mahsur kalanları kurtarmak için cesurca çalışan ilk müdahale ekipleriyle birlikte. Birleşik Krallık, elimizden gelen her şekilde yardıma hazır" ifadelerini kullandı.

        ERMENİSTAN YARDIM SAĞLAMAYA HAZIR

        Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın yardım sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

        Paşinyan mesajında, "Türkiye ve Suriye'de çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği deprem, beni derinden üzdü. Hayatının kaybedenlerin ailelelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ermenistan yardım sağlamaya hazır." ifadelerini kullandı.

        POLONYA YARDIM GÖNDERİYOR

        Polonya Dışişleri Bakanı Rau sosyal medya hesabından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´na gönderdiği mesajında, "Sevgili Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen depremle ilgili en derin başsağlığı dileklerimi lütfen kabul edin. Kurbanların ailelerinin ve tüm milletinizin acısını paylaşıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Polonya şimdiden yardım ve destek gönderiyor!" dedi.

        HOLLANDA'DAN BİR EKİP TÜRKİYE'YE GELECEK

        Hollanda Başbakanı Mark Rutte, "Türkiye ve Suriye'de meydana gelen korkunç deprem sonrasında taziyelerimi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettim. Dualarımız bu ciddi doğal afetten

        etkilenen herkesle birlikte. Hollanda'dan bir arama kurtarma ekibi bugün bölgeye gidecek" ifadelerini kullandı.

        İSRAİL CUMHURBAŞKANI HERZOG: İSRAİL YARDIMA HAZIR

        İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımlayarak İsrail'in yardıma hazır olduğunu açıkladı.

        Herzog, sosyal medya hesabından İbranice, Türkçe ve İngilizce yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

        "İsrail halkı adına, dün gece Türkiye'de yaşanan deprem felaketi nedeniyle derin üzüntülerimi bildiririm. Yaşanan can kayıpları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk halkına başsağlığı diliyorum."

        İsrail devletinin "mümkün olan her yolla yardım göndermeye her zaman hazır olduğunu" belirten Cumhurbaşkanı Herzog, kalplerinin bu acı zamanda Türk halkının ve yas içindeki ailelerin yanında olduğunu vurguladı.

        İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da Türkiye'deki depremin değerlendirilmesi için bir acil durum toplantısı düzenlendiği paylaşıldı.

        İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail güvenlik güçlerinin Türkiye'ye her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğunu söyledi.

        İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ: KALBİMİZ VE DUALARIMIZ TÜRK HALKININ YANINDA

        İsrail'in Ankara Büyükelçiliği de sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Kalbimiz ve dualarımız Türk halkının yanında" ifadeleri kullandı.

        REKLAM

        Açıklamada, "Bugün sabaha karşı yaşanan deprem sonrasında kalbimiz ve dualarımız Türk halkının yanında. Hayatını kaybedenlerin sevenlerine ve Türk halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." denildi.

        FİNLANDİYA'DAN TAZİYE MEKTUBU

        Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a taziye mektubu gönderdi.

        Finlandiya Cumhurbaşkanlığı Ofisi´nden yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Niinisto, Cumhurbaşkanı Erdoğan´a, meydana gelen trajik depremde hayatını kaybedenler ve yaşanan yıkım için en derin taziyelerini sunduğu bir mektup gönderdi" denildi.

        HİNDİSTAN'DAN TAZİYE MESAJI

        Hindistan Başbakanı Narendra Modi, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Türkiye'ye taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

        Modi, sosyal medya hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili paylaşımını alıntılayarak, Türkiye'de meydana gelen depremin neden olduğu can ve mal kayıplarından dolayı duyulan acıyı paylaştıklarını belirtti.

        Başbakan Modi, "Kederli ailelere taziyelerimizi iletiyoruz. Yaralıların tez zamanda sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Hindistan, Türkiye halkıyla dayanışma içindedir ve bu trajediyle başa çıkmak için mümkün olan her türlü yardımı sunmaya hazırdır." ifadelerini kullandı.

        PAKİSTAN: DEPREM HABERİ BİZİ DERİNDEN ÜZDÜ

        Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremde yaşanan can kayıpları sebebiyle taziye mesajı paylaştı.

        Şerif, Twitter’dan yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin güneydoğusunu vuran bu büyük deprem haberi derinden üzdü. Yaşanan can ve mal kayıpları nedeniyle kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve kardeş Türkiye halkına en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum." ifadesini kullandı.

        Türkiye’nin Pakistan’a her zor anında yardım elini uzattığını anımsatan Şerif, İslamabad’ın mümkün olan her türlü yardımı yapacağını vurguladı.

        Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Pakistan’ın Türkiye ile tam dayanışma içerisinde olduğuna işaret edilerek, İslamabad'ın yardım çalışmalarında mümkün olan tüm desteği sağlamaya hazır olduğu kaydedildi.

        ÜRDÜN KRALI TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

        Ürdün Kralı 2. Abdullah, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti.

        Ürdün Kraliçesi Abdullah, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kalbimiz depremzedeler ve aileleriyle, dualarımız yaralılar ve evlerini kaybedenlerle." ifadelerini kullandı.

        Abdullah, acıların dünyayı birleştirdiğini belirterek depremzedelerle dayanışma içinde olduğu kaydetti.

        Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın eşi Kraliçe Ranya el-Abdullah, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

        3562742

        ABD'NİN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ: TÜRK DOSTLARIMIZA EN İÇTEN BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİMİZİ SUNARIZ

        ABD'nin Ankara Büyükelçiliği de mesajında, "Türk dostlarımıza en içten başsağlığı dileklerimizi sunarız" ifadelerini kullandı.

        *Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ