Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Twitter, Rus propagandasına maruz kalan kullanıcılarını bilgilendirecek - Teknoloji Haberleri

        2016 yılında Donald Trump ve Hillary Clinton arasında gerçekleşen başkanlık yarışının Rus devleti tarafından etkilendiği son bir yıldır gündemden düşmedi. ABD'li yetkililer, tüm sosyal ağları Rusya'nın başkanlık seçimlerini etkilemek için kullandığı propaganda girişimlerini saptamak, açıklamak ve tekrarlanmamasını sağlamakla görevlendirdi.

        Twitter resmi blog'unda yayınlanan açıklamaya göre, başkanlık seçimleri arifesinde Rusya merkezli hesaplardan gönderilen Trump yanlısı tweet'lerin 677.775 ABD'li seçmen tarafından görüldüğü ve etkileşime geçildiği belirtildi.

        Sosyal ağ, söz konusu propaganda tweet'lerini gönderen hesapları takip eden, retweet'leyen ya da beğenen kullanıcılara konuyla ilgili bilgilendirme e-postaları gönderecek.

        REKLAM

        Twitter, Rusya merkezli Internet Research Agency'nin (İnternet Araştırma Ajansı - IRA) propaganda çalışmalarında bizzat rol oynadığı görüşünde. Bu kuruluşla Twitter üzerinden etkileşime geçen kullanıcılara da bilgilendirme yapılacak.

        Jack Dorsey ve ekini toplam 3.814 hesabın IRA tarafından yönetildiğine ve bu hesaplardan 175 bini aşkın tweet gönderildiğini söylüyor. Bu tweet'lerden yalnızca yüzde 8,4'ünün seçimlerle alakalı olduğu da verilen bilgiler arasında.

        Şirket ayrıca, bu hesapların kullanım şartlarını ihlal ettikleri gerekçesiyle kapatıldıklarını belirtiyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ