Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Üniversiteler açılacak mı, ne zaman? YÖK Başkanı Erol Özvar'dan son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! 2023 Üniversitelerde yüz yüze eğitime başladı mı?
        1

        Milyonlarca üniversite öğrencisi Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından eğiimlerine uzaktan devam ediyor. YÖK ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üniversitelerin açılış tarihi ile ilgili açıklamalar gelirken "Üniversiteler ne zaman açılacak, yüz yüze eğitim olacak mı?" soruları yeniden gündeme geldi. YÖK Başkanı Erol Özvar, 30 Mart 2023 itibarı ile üniversitelerdeki eğitim ve öğretime ilişkin alınan kararları açıkladı. İşte konuyla ilgili güncel bilgiler ve son açıklamalar...

        2

        ÜNİVERSİTELER AÇILDI MI?

        YÖK Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemine ilişkin yeni kararları açıklamak üzerebasın toplantısı düzenledi.

        Özvar, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıkladı.

        3

        YÖK BAŞKANI NELER SÖYLEDİ?

        YÖK Başkanı Özvar'ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

        "Deprem bölgesinde bulunan üniversitelerimizde bulunan idari personel sayımız 30 bin civarındadır. Depremde 1589 öğrenciyi kaybettik. Yükseköğretim kurulu olarak depremin etkilerini azaltmak için bir takım tedbirler aldık.

        4

        17 Şubat 2023 tarihinde deprem nedeniyle 2022-2023 akademik yılında uzaktan öğretim olarak karar vermiştik.

        3 Nisan 2023 tarihi itibarıyla 2022-23 eğitim öğret,m yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere, uzak öğretim ile isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitim verilebilmesine karar verildi.

        Bahar dönemindeki ara sınavların şeffaflık ve denetlenebilirlik ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrim içi yapılabilmesine karar verildi.

        5

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

        Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversitelerin durumuna ilişkin geçtiğimiz haftalarda açıklama yapmıştı. Erdoğan, ''Şartlar elverişli olursa uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimin harmanlandığı hibrit öğretim seçeneği tabii ki değerlendirilecektir. Uzun bir süre olmayacak ama online sistemle biraz devam edelim. Çünkü yurtlarımız çok işimizi görüyor. Bir defa yurt binası güven veriyor" ifadelerini kullanmıştı.

        6
        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ