Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Üniversitelere bayram tatili kaç gün, 9 gün mü? 5 - 6 Mayıs perşembe ve cuma günü Üniversiteler tatil mi ve hangi üniversiteler tatil?
        1

        Ramazan Bayramı tatiline günler kala üniversitelerin bayramda kaç gün tatil yapacağı araştırılıyor. Önceki senelerde bayram tatilinin hafta sonu ile birleştirilmesi nedeniyle uygulamanın bu sene de yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Bazı üniversiteler kendi içinde aldıkları kararlar neticesinde bayram tatilini 9 güne çıkardı. İşte o üniversiteler...

        2

        ANKARA ÜNİVERSİTESİ

        Ankara Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre bayram tatili 9 gün yapılmasına karar verildi. Ankara Üniversitesi "2021-2022 eğitim-öğretim yılı Akademik Takvimi’ne Ön lisans, lisans ve lisansüstü programı öğrencileri için 05-06 Mayıs 2022 tarihleri “Bahar Tatili” olarak eklenmiştir." açıklamasıyla kararı duyurdu.

        İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

        02 - 06 Mayıs 2022 tarihleri arasında bahar ara tatiline girecek. Buna göre İTÜ öğrencileri perşembe cuma günü de bahar tatili dolayısıyla tatil yapacaklar.

        3

        YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

        Bayram tatili olan 2 - 3 - 4 Mayıs tarihlerinin ardından YTÜ öğrencileri derslere uzaktan devam edecek. Yıldız Teknik Üniversitesinin aldığı kararı Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz duyurdu. Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Sevgili öğrencilerimiz, Senatomuz, 5-7 Mayıs tarihlerinde Lisans ve Lisansüstü derslerinin çevrimiçi yapılmasına karar vermiştir. Şimdiden hepinize iyi bayramlar diliyorum.” dedi.

        RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ

        Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman bayram tatilinin 9 gün yapılacağını açıkladı. Karaman sosyal medya hesabı üzerinden “Üniversitemiz 2021-2022 Akademik Takvimini belirlerken 5-6 Mayıs 2022 Perşembe ve Cuma günlerine ders koymamıştık. Dolayısıyla da sizler için 5-6 Mayıs Perşembe ve Cuma günleri tatil olmuş olmaktadır.” duyurusunda bulundu.

        4

        DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ

        Doğuş Üniversitesi, bayram tatilini 9 güne uzatma kararını sosyal medyadan yaptığı duyuruyla açıkladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Üniversitemizin Ramazan Bayramı ertesi 5 Mayıs 2022 Perşembe günü ve 6 Mayıs 2022 Cuma günü tatil edilmesine karar verilmiştir. Eğitim- öğretime 9 Mayıs Pazartesi günü devam edilecektir.”

        BEYKENT ÜNİVERSİTESİ

        Beykent Üniversitesi tatil kararını sosyal medyadan yaptığı açıklamayla şu şekilde duyurdu: “Üniversitemizde 5-6 Mayıs 2022 tarihleri arasında idari tatil ilan edilmiştir. Eğitim- Öğretime 9 Mayıs Pazartesi günü devam edilecektir.”

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ