"Uzay limanının ilk etap yapım faaliyetleri başladı"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali'de bir uzay limanı kurmayı öngördüklerini ifade etmişti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, uzay limanının gerekli fizibilite ve projelendirme çalışmalarının tamamlandığını ve ilk etap yapım faaliyetlerinin başladığını dile getirdi.
ABONE OLSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin Somali'de kuracağı uzay limanının gerekli fizibilite ve projelendirme çalışmalarının tamamlandığını ve ilk etap yapım faaliyetlerinin başladığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bugün akşam saatlerinde Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile ortak düzenlediği basın toplantısında Somali'de bir uzay limanı kurmayı öngördüklerini paylaşmıştı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, projenin detaylarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile Somali arasında imzalanan iş birliği anlaşması kapsamında Somali'de Türkiye'ye tahsis edilen arazi üzerinde bir uzay limanının inşa edilmekte olduğunu kaydederek, "Gerekli fizibilite ve projelendirme çalışmaları tamamlandı ve ilk etap yapım faaliyetleri başladı." diye konuştu.
Uzaya erişim konusunda ekvatoral bölgede bulunan ülkelerin teknik açıdan avantajları olduğunu anlatan Kacır, "Yapılan fizibilite çalışmaları neticesinde Somali, uzay limanı yatırımı için en avantajlı bölge olarak ön plana çıktı." dedi.
Bakan Kacır, Milli Uzay Programı'nda (MUP) yer alan "Uzaya Erişim ve Uzay Limanı" hedefi kapsamındaki çalışmaların Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, başta Türkiye Uzay Ajansı (TUA) olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların katkılarıyla sürdürüldüğünü belirterek şunları kaydetti: