Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Vajinada Yanma Neden Olur, Nasıl Geçer? Vajina Yanmasına Evde Ne İyi Gelir?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kaşıntı ilerlediğinde yanmaya dönüşmektedir. Vajinanın çok hassas bir PH dengesi vardır. Bunun bozulmasının bir sonucu olarak vajinada önce kaşıntı, kaşıntıyla beraber kokulu akıntı ve ardından yanma oluşabilmektedir. Bazen kaşıntı ve yanma hafif ve rahatsız etmeyen bir boyutta olur ve kendi kendine birkaç günde son bulur. Ancak bazı durumlarda kaşıntı ve yanma hissi geçmediği gibi vajinadan gelen kötü kokulu akıntılar artarsa vakit kaybetmeden bir kadın doğum uzmanıyla görüşülmelidir.

        Vajina oluşan yanmanın temelindeki kaşıntının nedeni çoğu zaman PH bozulmasıyla ortaya çıkan bakteriler ve mantar enfeksiyonudur. Bu durum ilerlediğinde çok daha fazla rahatsız edici olabildiğinden ilk fark edildiğinde hemen tedavi edilmelidir. Pek çok kadın dönemsel olarak bu durumla karşı karşıya kalır. Önemli olan durumun ilerlemeden önlenmesidir. Banyo esnasında kullanılan kimyasallar vajinada böyle sorunların olmasına neden olabilir. Vajinanın kimyasal içerikli ürünlerle de yıkanması yanmaya yol açar.

        REKLAM

        Genel olarak vajinanın PH dengesini bozacak herhangi bir şeyin o bölgeye sürülmemesi gerekmektedir. Diğer yandan birden çok partneri olan ya da eşinin birden çok partneri olduğu durumlarda da kadınlar bu tarz vajinal problemler yaşamaktadır. Çünkü bu bakteriler bulaşıcıdır. Bu içeriğimizde vajinada yanma neden olur, nasıl geçer? Vajina yanmasına ne iyi gelir? Konularından ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte vajinada yanma ile ilgili tüm merak edilenler…

        Vajina Yanması Nedir?

        Vajinada bazen yanma hissedilebilir. Peki vajina yanması nedir? genellikle vajinada aniden hissedilen yanma hissi vajinal kaşıntılardan sonra oluşur. Bunların da temelinde vajinadaki PH bozulması nedeniyle oluşan enfeksiyon vardır. Vajinada oluşan yanmayla beraber, kaşıntı, kötü kokulu akıntılar, idrar sıklığının artması gibi durumlar da ortaya çıkabilir. Bunlarla karşılana kadınların vakit kaybetmeden uzman bir doktorla görüşmesi gerekmektedir.

        REKLAM

        Vajina Yanması Neden Olur?

        Vajinada oluşan yanma çok rahatsız edici olduğundan pek çok kadın vajina yanması neden olur? Diye merak eder. Genellikle yanma vajinal kaşıntıların ve enfeksiyonların sonucunda ortaya çıkar. Vajinanın kendisine has bir PH değeri vardır. Bunun değişimi vajinada bir enfeksiyon göstergesidir. Önce akıntı değişimi, sonra geçmeyen kaşıntı ve ilerlediğinde de yanma oluşmaktadır. Yanmaya neden olan bakterilerdir. Yanmanın geçmesi için vajinanın vakit kaybedilmeden bakterilerden arındırılması gerekir.

        Vajina Yanması Nasıl Geçer?

        Vajina yanması kişiye zor anlar yaşattığından vajina yanması nasıl geçer? Diye sorulmaktadır. Öncelikle vajina yanmasının nedeninin kesin olarak tespit edilmesi gerekir. Eğer vajina yanması bir tahriş durumundan oluşuyorsa tahriş tedavi edilmelidir. Ancak vajinada bir enfeksiyon ya da bakteri varsa bunlarında mutlaka temizlenmesi gerekmektedir. Dolayısıyla mutlaka uzman bir doktorla görüşülmelidir. Vajina yanması için özel fitiller ve kremler bulunmaktadır. Bunların doktor tavsiyesiyle kullanılmasıyla vajina yanması son bulur.

        REKLAM

        Vajina Yanmasına Ne İyi Gelir?

        Vajina yanması oldukça rahatsız edicidir ve bu nedenle herkes hızlıca bu durumdan kurtulmak ister. peki vajina yanmasına ne iyi gelir? Öncelikle vajinanın neden yandığının anlaşılması gerekmektedir. Bunun için uzman bir doktorla görüşmek gerekebilir. Onun önerdiği tedavi yöntemi uygulandığında yanma geçecektir.

        Vajinal Yanma Bitkisel Çözüm Yolları

        Vajinal yanma bitkisel çözüm yolları olmakla beraber yine de en garanti yöntem bir kadın doğrum uzmanıyla görüşmektir. Çünkü bazen kişinin kendi kendine uyguladığı yöntemler durumu daha fazla kötüleştirebilir.

        Vajinal Yanma Evde Çözüm Yöntemleri

        Vajinal yanma evde çözüm yöntemleri olabileceği gibi yine de vakit kaybedilmeden uzman bir doktorla görüşmek daha garantidir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ