Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Venezuela nerede? Venezuela hangi kıtada? Venezuela'nın genel özellikleri

        Resmi adı Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti olan Venezuela, Güney Amerikalı devrimci Simon Bolivar tarafından 1811 yılında kuruldu. İspanyol İmparatorluğu'ndan 1811, Büyük Kolombiya Cumhuriyeti'nden 1830 yılında ayrılan ülke, 2021 yılında bağımsızlığının 210'uncu yılını kutlayacak.

        VENEZUELA NEREDE?

        Güney Amerika kıtasında yer alan Venezuela, 32 milyon nüfusa sahip. Resmi dilin İspanyolca olduğu Venezuela'da, nüfusun yüzde 67'si melezlerden, yüzde 21'i Avrupa kökenli göçmenlerden, yüzde 10'u Afrika kökenli göçmenlerden, yüzde 2'si ise yerli halk ve kabilelerden oluşuyor.

        REKLAM

        Ülkede etnik çeşitlilik nedeniyle resmi dil İspanyolcanın yanı sıra pek çok dil konuşuluyor. Venezuela'da nüfusun çoğunluğu Hristiyanlardan oluşuyor. Ülkede Hristiyanların oranı yüzde 88, ateistlerinoranı yüzde 7, diğer dinlere mensup kişilerin oranı ise yüzde 5'tir.

        Venezuela bayrağı

        VENEZULEA'NIN YÖNETİM ŞEKLİ

        Yönetim şekli başkanlık tipi federal cumhuriyet olanBolivarcı Venezuela Cumhuriyeti; 23 eyalet, 1 federal bölge, ve 1 federal bağımlı bölgeden oluşuyor. Ülkenin başkenti ve en büyük şehri Karakas'tır.Venezuela; kuzeyinde Karayip Denizi, doğusunda Guyana, güneyinde Brezilya ve batısında Kolombiya ile komşudur.

        Venezuela haritası

        VENEZUELA'NIN DOĞAL KAYNAKLARI

        Enerji kaynakları bakımından oldukça zengin olan Venezuela, dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip ülkesidir. Venezuela, sahip olduğu doğal güzelliklerle pek çok yabancı turistin ilgisini çekiyor.

        Haberi Hazırlayan: Ahmet Cirik
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ