Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Vergi dairesi saat kaçta açılıyor kaçta kapanıyor? Vergi dairesi çalışma saatleri - Merak Edilenler Haberleri

        Vergi dairesi; mükellefi belirleyen, vergi tarh eden, tahakkuk ettiren ve tahsil eden kamu kurumudur. Mükelleflerin vergi uygulaması bakımından hangi vergi dairesine bağlı oldukları vergi kanunları ile belirlenir.

        Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, yükümlülerin iş yeri ve ikamet adreslerine bakmaksızın vergi dairelerininçalışma ve sorumluluk alanlarınıtespit etmeye yetkilidir.

        Mükelleflerin, hizmet alacağı vergi dairesi, ikametgah ve iş yeri adresleri üzerinden belirlenir. Mükelleflerin bağlı olacakları vergi dairesini belirlemede Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilidir.

        Vergi daireleri, Gelir İdaresi Başkanlığının taşra teşkilatı olan vergi dairesi başkanlıklarına bağlıdır. Vergi dairesi başkanlığı olmayan illerde ise defterdarlığa bağlıdır.

        REKLAM

        VERGİ DAİRESİ MESAİSAATLERİ

        Vergi dairesi, hafta içi her gün saat 08.30 ile 17.30 arası hizmet vermektedir. Buradaki çalışanlar 12.30-13.30 arasında öğle molası vermektedir.

        Vergi dairelerihafta sonları, resmi tatiller ve bayram tatillerinde kapalıdır.

        Haberi Hazırlayan: Ahmet Cirik
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ