Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Krediler Yapı Kredi Bankası kredi faiz oranları 2019: Yapı Kredi ihtiyaç ve konut kredisi faiz oranı ne kadar? - Para Haberleri

        Kredi faizleri, para politikalarındaki değişiklikle düşmeye başladı. Yüksek faizler nedeniyle azalan kredi talebi, kamu bankalarının öncülüğünde indirilen faiz oranlarıyla tekrar canlanma eğiliminde. Vatandaşlar, konut ve tüketici kredileri başta olmak üzere ihtiyaçlarını gidermek için bankaların kredi faiz oranlarını araştırmaya başladı.

        3 ay ötelemeli ihtiyaç kredisi seçeneği de olan Yapı Kredi, kredi faizlerini yüzde 2.1 seviyesinde tutuyor. Yıllık maliyet ise yüzde 40'ın üzerinde.

        Buna göre 10 bin liralık 24 ay vadeli kredinin aylık geri ödemesi 563.34 TL, 36 ay vadeli kredinin aylık geri ödemesi 424.25 TL oldu.

        Yapı Kredi, 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde ise faizleri yüzde 1.59 olarak belirledi ve azami vade 10 yıl yani 120 ay ile sınırlı.

        REKLAM

        Bir süredir durgunluğun yaşandığı gayrimenkul sektöründe faizlerin düşmesiyle, ülke genelinde temmuzda satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 66,7 artış gösterdi.

        Hatırlanacağı üzere Merkez Bankası, temmuz ayında politika faizini 425 baz puan indirerek yüzde 19.75 seviyesine çekmişti. Borçlanma maliyeti düşen bankalar da bunu kredilere yansıtmaya başlayarak faizleri indirmeye başladı.

        2018 yılının 2. yarısında yüzde 2.5 üzerine çıkan ihtiyaç kredilerindeki ortalama piyasa faizi yüzde 2'nin altına geriledi. Yüzde 2 üzerindeki konut kredisi faiz oranları da 1.5 seviyesine yaklaştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ