Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
Ece ULUSUM / HT CUMARTESİ

Ne işadamı yanını bırakıyor Ziya Tacir ne de sanatçı yanını. Yıllardır böyle... Şimdi yeni sergisi için kolları sıvamış. Ama önce Merkur Galeri organizasyonuyla Eski Bomonti Bira Fabrikası’nda People’s Palaces sergisi kapılarını açıyor. Tacir, 19 Eylül’e kadar devam edecek sergisini anlattı.

■ Fotoğrafladığınız mekânlarını neye göre tercih ettiniz? Mekânları, uzun araştırmalar sonunda belirliyorum. En önemli kriterim, heyecan uyandırması. Amacım, gelenlerle fotoğraf yoluyla iletişime geçebilmek, onların detaylara dalarak bir hikâye yaratmasını sağlamak

. ■ İşadamı disiplinini, eserlerinize yansıtabiliyor musunuz sizce? Mühendislik disiplinli ve mükemmeliyetçi yapıda olmam fotoğraflarıma genellikle simetri ve derinlik olarak yansıyor. Ayrıca fotoğrafa bakanın kendini o mekânda hissetmesini sağlayacak detayları da yakalayabiliyorum.

■ Fotoğraf çekmek için mi seyahatlere çıkıyorsunuz yoksa plansız bir rota mı izliyorsunuz? Önceden tasarlanmış çekimler dışında hiç fotoğraf çekmem. Genellikle turist olarak gittiğim yerlere de makinemi götürmem. Önceden planlanmış ve her detayın düşünülmüş olması gerek. Gelecek yıl, temmuzda başlayacak projem için şimdiden rotamı belirlemeye başladım bile!

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ