Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        Selin ÖZAVCI / HT CUMARTESİ

        04.06.2016

        Müzikseverler için yaz mevsiminin başlama işaretlerinden biri olan Babylon Soundgarden’ın vakti geldi, çattı! Bugün saat 12.00 itibarıyla Babylon Kilyos’ta gerçekleştirilecek olan festival; deniz, güneş, müzik üçlüsüyle şehirden uzak ve eğlenceli bir gün geçirmek imkânı sunacak. Babylon Soundgarden’da bu sene; folk müziği elektronik ritimlerle birleştiren Milky Chance, elektronik pop grubu Oscar & The Wolf, soul müziğe yeni bir soluk kazandıran Jamie Woon, yeni albümleri Fırtınayt’ın özel sahne prodüksiyonuyla Büyük Ev Ablukada, indietronica grubu Is Tropical, son dönem elektronik müziğin yenilikçilerinden Jacques Greene, Detroit Techno’nun önemli isimlerinden Jimmy Edgar, nu disco’nun son yıllardaki en çok dikkat çekeni Tiger & Woods, dünya müziğini elektronik altyapılarla yeniden yorumlayan Débruit ve İstanbul elektronik müzik sahnesinin ustaları Kaan Düzarat ile Tufan Demir yer alıyor.

        Suma Beach’in açılış etkinliği kapsamında Lil Louis, Slam, Fumiya Tanaka, Palms Trax, Cengiz Can, Evrim de Evrim, Misipipi, Mr. Sür ve Ögem Yılmaz performans sergileyecek. Kapı açılış 22.00’de...

        Sakıp Sabancı Müzesi the Seed, İstanbul Resitalleri 9. sezonun kapanış konserine ev sahipliği yapacak. Piyano sanatçısı Nikolai Demidenko, 20.00’de sahnede olacak.

        İstanbul’da yaz eğlenceleri başladı... Şehrin denizle buluştuğu nokta Kilyos’ta yer alan Tırmata Beach, bugün saat 12.00 itibarıyla Renkli Çadır Festivali’ne ev sahipliği yapacak. 24 saat boyunca DJ performansları müzikle birlikte çok çeşitli eğlenceli aktiviteler festival de olacak.

        İstanbul Müzik Festivali, bu akşam saat 20.00’de piyano sanatçısı Maria Joäo Pires ile viyolonsel sanatçısı Antonio Meneses performanslarına ev sahipliği yapacak. Konser, Kadıköy Süreyya Operası sahnesinde gerçekleşecek.

        Ceylan Ertem, Sezen Aksu’ya saygı duruşunda bulunduğu projesi Sezen Aksu Tribute ile 22.30’da Hayal Kahvesi Atakent sahnesinde olacak.

        Sahne performansıyla beğeni kazanan Mehmet Erdem, 22.00’de Jolly Joker sahnesinde dinleyenleriyle buluşacak.

        Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ‘Ay Işığında Caz’ konserleri kapsamında caz müziğinin başarılı yorumcularından biri olan Jehan Barbur, saat 22.00’de Maltepe Park Alışveriş Merkezi sahnesinde olacak. n Pop müziğin sevilen ismi Aynur Aydın, yeni albümü ‘Emanet Beden’den şarkılarla saat 22.00’de garajistanbul sahnesinde olacak.

        Mabel Matiz, sevilen şarkılarıyla 22.00’de Dorock XL sahnesinde.

        ANKARA

        Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, saat 20.00 itibarıyla ilgi çekici bir projeye ev sahipliği yapacak. Sanatçı Yunuscan Kaya, efsanevi İngiliz rock grubu The Beatles’ın 20 şarkısının aslına sadık kalarak gerçekleştirdiği solo piyanodüzenlemeleriyle sahnede olacak.

        05.06.2016

        Müzik endüstrisinde bütün ezberleri bozarak isimlerini zirveye yazdıran Die Antwoord, uzun zamandır beklenen destansı canlı performansıyla Türkiye’de ilk kez Dropout Festival kapsamında 5 Haziran’da KüçükÇiftlik Park sahnesinde olacak. Yanı sıra, Modestep, Ceza, Lust, Furkan Kurt, Orkun Bozdemir, Boys N The Hood, The Fuck is Back de festivalde yer alacak diğer isimler...

        Cadde Sanat 2015- 2016 eğitim sezonunu, kendi öğrencilerinin yanı sıra geleceğin ve günümüzün profesyonel sanatçılarının da katılacağı bir gösteriyle tamamlayacak. Etkinlik 18.30’da KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde...

        İstanbul Müzik Festivali kapsamında İdil Biret, saat 18.00 itibarıyla Kadıköy Süreyya Operası sahnesinde olacak.

        Piyano sanatçısı Şevki Karayel, saat 19.00’da Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde dinleyiciyle buluşacak.

        06.06.2016

        Efsane piyanist Murray Perahia ve Academy of St. Martin in the Fields Orkestrası, İstanbul Müzik Festivali kapsamında saat 20.00’de Aya İrini Müzesi’nde sahnede olacak.

        ANTALYA

        Popüler müziğin ünlü ismi Simply Red, saat 21.00 itibarıyla Expo 2016 Antalya Büyük Amfitiyatro sahnesinde olacak.

        07.06.2016

        Sabancı Üniversitesi’nin müzik kulübü Müzikus’un projelerinden Müzikus Ensemble, 7 Haziran akşamı saat 20.00 itibarıyla cazdan soul müziğe geniş yelpazede bir programla Akbank Sanat sahnesinde olacak.

        Efsane piyanist Murray Perahia ve Academy of St Martin in the Fields Orkestrası, İstanbul Müzik Festivali kapsamındaki ikinci performansla saat 20.00’de Aya İrini Müzesi’nde sahnede olacak.

        İZMİR

        Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu, saat 21.00 itibarıyla; İncesaz’ın kendine özgü tınısı, rengi, tamburu, kemençesi ve kanunuyla, Melihat Gülses’in yorumunun bir araya gelmesine tanıklık edecek.

        08.06.2016

        Alternatif müziğin efsane kadın vokali; şarkı sözü yazarı, besteci ve şair PJ Harvey, uzun süredir beklenen performansıyla Zorlu Performans Sanatları Merkezi Ana Tiyatro sahnesinde olacak.

        Piyano sanatçısı İdil Biret, İstanbul Müzik Festivali kapsamında saat 20.00’de Aya İrini Müzesi sahnesinde dinleyici ile buluşacak.

        ANKARA

        Fagot sanatçısı Gizem Birçek, piyano sanatçısı Ceren Topuz Oğuz ve soprano Demet Gürhan’dan oluşan Trio Inutero, farklı yorum ve performanslarıyla saat 20.00’de Mozarthaus Sanat ve Konser Evi’nde sahnede olacak...

        09.06.2016

        KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi, saat 21.00 itibarıyla şef Masis Aram Gözbek yönetimindeki Boğaziçi Caz Korosu ve Boğaziçi Gençlik Korosu performansına ev sahipliği yapacak.

        Menuhin Akademisi Solistleri ile keman sanatçıcı Maxi Vengerov, İKSV Müzik Festivali kapsamında saat 20.00 itibarıyla Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium sahnesinde olacak.

        Ramazan gecesi etkinlikleri çerçevesinde Fransız Sarayı farklı tarz, enstrüman ve kültürlerin buluştuğu bir konsere ev sahipliği yapıyor. SMADJ, Geoffroy Tamisier ve Edouard Prabhu’den oluşan Trio Selin, 3 Türk virtüözü, Buzuki Orhan, Cem Yıldız ve Çorlulu Savaş ile bir araya gelerek dinleyicilere açık havada aşk, şiir ve İstanbul dolu bir akşam yaşatacaklar. Etkinlik saat 21.30’da.

        MERSİN

        Rock müziğin başarılı ismi Kaan Tangöze, solo performansıyla saat 20.00’de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi sahnesinde olacak.

        10.06.2016

        Pera Müzesi, yeni sergileri ‘4. Jameel Ödülü’ ile ‘Mario Prassinos: Bir Sanatçının İzinde, İstanbul-Paris- İstanbul’ kapsamında; müzede Uzun Bir Gece düzenliyor. 10 Haziran Cuma günü saat 18.30’da başlayacak etkinlik tüm ziyaretçilere açık olacak ve 23.00’e kadar devam edecek. Etkinlikte Ladies on Records, Toprak Basgit ve Grup Ses Beats’in DJ performansları yer alacak.

        44. İstanbul Müzik Festivali’nin teması olarak belirlenen ‘Eğer Müzik Aşkın Gıdasıysa, Durmadan Çalınız’ ile aynı adı taşıyan, gücünü Shakespeare’in ölümsüz eserlerinden, ünlü piyanist Alexei Volodin’in müzikal hassasiyeti ve Mert Fırat ile Tilbe Saran’ın güçlü oyunculuğundan alan konser; ölümünün 400. yıldönümünde Shakespeare’i ve büyük Rus bestecilerini müzikseverlerle buluşturuyor. Saat 20.00’de St. Antuan Kilisesi’nde...

        Ezgi Aktan, yalın sesiyle saat 20.30’da Tiyatro Karakutu’da bir konser verecek.

        Sevilen şarkılarıyla Mustafa Ceceli, 22.00’de Romantika Garden sahnesinde olacak.

        KONSER

        05.06.2016

        Türk Sanat Müziği’nin kadife sesli sanatçısı Emel Sayın’ın sağlık sorunları nedeniyle ertelenen ve biletleri aylar öncesinden tükenen İstanbul’da Pazar Konserleri kapsamındaki konseri, 5 Haziran Pazar günü 14.00’te İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek.

        VİZYON

        ‘Sen Benimsin’

        Ralph Fiennes, Dakota Johnson, Matthias Schoenaerts ve Tilda Swinton’dan oluşan ünlü kadrosuyla dikkat çeken Sen Benimsin, gerilimli atmosferiyle öne çıkıyor. Ünlü bir rock yıldızı Marianne ve sevgilisi Paul; yaz tatilini İtalya’da volkanik bir adada bulunan evlerinde geçirmektedir. Marianne’in eski sevgilisi Harry’nin baştan çıkarıcı güzellikteki kızı Penelope ile yaptığı beklenmedik ziyaret, bu dörtlü arasında aşk, kıskançlık ve sırlarla dolu hesaplaşmaların ortaya çıkmasına neden olur.

        ‘Evrim’

        On yaşındaki Nicolas, yalnızca kadınların ve erkek çocuklarının barındığı bir adada annesiyle birlikte yaşamaktadır. Bir hastanede tüm erkek çocuklara gizemli bir tedavi uygulanmaktadır. Bu tedaviyi ve etraflarında olanları sorgulamaya başlayan Nicolas’ın karşılaşacakları oldukça şaşırtıcı olacaktır.

        ‘Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması’

        Dehşet saçan istilacı bir ırk olan Ork savaşçılarıyla karşı karşıya kalan barışçıl Azeroth krallığı savaşın eşiğindedir. Orklar başka bir yerde koloni kurmak için kendi ülkelerinden kaçmıştır. İki dünyayı birleştiren bir kapı açıldığında bir ordu yıkımla, diğeri de yok olmayla karşı karşıya kalır. İki zıt taraftan iki kahraman halklarının kaderini belirleyecek bir çarpışma seferine çıkarlar.

        ‘Sokak Köpekleri Bal ile Betty’

        Sokağa terk edilen iki köpeğin, üç kardeş ve mahalledeki çocuklar ile olan ilişkilerini anlatan film, önce aileye dahil edilen sonra da sokağa terk edilen köpeklerin hikâyelerini anlatıyor. Filmin çekimi Bafra İlçesi’nde yapıldı.

        TATİL

        Çeşme’nin popüler mekanlarından Madeo Beach sezon açılışını yaptı. Madeo Beach içinde yer alan gece kulübü DUSK sezon boyunca misafirlerine konsept partilerle ve çeşitli etkinliklerle hizmet verecek. Aynı zamanda global markalarla gerçekleştirilecek işbirlikleri ile dünyaca ünlü DJ’leri de ağırlayacak olan DUSK, gündüz plajda eğlenen misafirlerine sabahın ilk ışıklarına kadar sürecek bir yaz keyfi vaat ediyor.

        SAHNE

        Din, dil, ırk gözetmeksizin toplumun sorunlarına kendine özgü mizahi bir dille dokunarak gönüllerde taht kuran Karagöz; Türk Gölge Tiyatrosu’nun kuşaklara örnek olan karakteri... Bireysel ve toplumsal gelişmenin ve gelişimi sürdürebilmenin en temel yolunun geçmişten beslenmek olduğu inancıyla sahne üstüne getirilen Karagöz Müzikali dev bir prodüksiyonla, 11 Haziran 2016’da Harbiye Cemil Topuzlu sahnesinde olacak.

        İnteraktif tiyatro Öldük Gülmekten, 5 Haziran Pazar akşamı saat 20.00’de, ilk gösterimiyle BKM Mutfak Sahne’de izleyicilerle buluşacak.

        09.06.2016

        ANTALYA

        Popüler rock müziğin ünlü ismi Maroon 5, saat 22.00 itibarıyla Expo 2016 Antalya Kır Aktivite Alanı’nda hayranlarıyla buluşacak.

        YEME - İÇME

        Dört farklı lezzet mekânını aynı çatı altında buluşturan Izaka, ramazan ayında Türk mutfağının en güzel ve zengin örneklerini bir araya getiren açık büfe iftar mönüsü ile ağırlayacak konuklarını. Mekân, her akşam canlı tasavvuf müziği eşliğinde unutulmaz iftarlar vaaat ediyor.

        Develi, ramazanı özel iftar mönüsüyle karşılıyor. Mekân kendine has yorumuyla gurme damaklara hitap eden kebaplarının yanı sıra özel iftar tabağı, kâğıtta pastırma, semsek pidesi, içli köfte, Antep usulü kuru patlıcan dolması, tandırda firik pilavı, kaymaklı ekmek kadayıfı gibi lezzetler de sunuyor.

        Osmanlı’dan günümüze nice ramazanlara ev sahipliği yapan Yeşil Ev, yenilenen yüzüyle zengin iftar sofralarında misafirlerini ağırlamaya hazır. 1800’lerin sonunda inşa edilen, İstanbul’un ilk 4 katlı ahşap konaklarından olan Yeşil Ev’in, yüzyıllık çınarların gölgesiyle serinleyen bahçesi; ailenizle, dostlarınızla ya da iş arkadaşlarınızla paylaşacağınız iftar sofralarının şık adresi oluyor.

        Mövenpick Hotel Istanbul, ramazana özgü geleneksel lezzetlerle bezenmiş, canlı fasıl müziğinin eşlik ettiği bir iftar büfesi sunuyor. AzzuR Restaurant’taki bu ziyafet görülmeye değer.

        İyi kahve, iyi kokteylin peşinde, Probador Colectiva’nın kahveleri ve özel kokteyl reçeteleri ile Arnavutköy’deki mekânında kahve & kokteyl bar konseptiyle yola çıkan Luzia, sunumlarını yeni yemek mönüsü ve artizan fırın ürünleriyle zenginleştirdi. Yemek servisiyle birlikte dekorasyonunu da yenileyen Luzia, iki ayrı kata yayılan mekânında, sabah ve akşam konseptiyle, günün erken saatlerinden gecenin ilerleyen zamanına kadar servis veriyor.

        Son 15 yıldır Türk mutfağı üzerinde çalışmalar yapmak için Türkiye’yi gezen, bu uğurda 250 bin kilometre yolu arkasında bırakan ünlü şef Ömür Akkor çalışmalarını, Komili’nin katkılarıyla hazırlanan Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi kitabında bir araya getirdi. Türk ve Osmanlı mutfak kültürüne yönelik çalışmalarıyla tanınan genç ve ödüllü şef; büyük seyyah Evliya Çelebi’nin anısına hazırlanan ve Ege’den başlayan seyahatnamede; Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz, İç Anadolu, Marmara ve Karadeniz bölgelerinden yöresel tarifler yer alıyor.

        Şehrin kalabalığından uzakta, tatil havasında bir konaklama deneyimi için Radisson Blu Ottomare Hotel Ataköy’ün sundukları aklınızın bir kenarında olsun... Uluslar arası restoran zinciri Larder’in Türkiye’deki tek şubesinde Ortadoğu ve Akdeniz esintileri eşliğindeki Türk mutfağı lezzetlerini tadabilirsiniz.

        SERGİ

        Point Bornova, Ege’nin en kapsamlı sanat etkinliğine imza atıyor; yılda iki kez düzenlenecek ArtBornova’nın ilk etkinliğinde çağdaş sanatın en önemli temsilcilerini İzmirlilerle buluşturuyor. Etkinlik kapsamında Çağdaş Hikâyeler; sanatçıların tarihsel, kültürel, mitolojik, lirik ve/veya politik temalarla ilişkilerini/ ilgilerini ortaya koymaya çalışan bir sergi... Farklı yaş, cinsiyet ve kültür gruplarından gelen ve farklı mediumlarla iş üreten sanatçıların birlikteliğiyle, birbirinden farklı ve değişik hikâyelerle derlenen serginin seçkisi küratör Fırat Arapoğlu tarafından yapıldı. İzmir’in kültür sanat hayatına farklı bir soluk getirmek amacıyla yepyeni bir platform yaratacak ArtBornova, 26 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.

        Galeri Eksen, 10 Haziran tarihine kadar Begüm Canel’in Mutfaktaki Sır & Odalar sergisine ev sahipliği yapacak.

        Türkiye’nin ilk merak müzesi Sauca Collection sergisi Nişantaşı’ndaki galerisinde sanatseverlerle buluştu. Sergi, Merve Ürkmez Sızanlı’nın mozaik kültürlerin doğasındaki içsel bütünlüğü ve insanın doğa ile arasındaki bağı ‘Sauca Collection’ çatısı altında topladığı koleksiyonlarını içeriyor. Sergi Stéphane Delaprée ve Made Wianta gibi Uzakdoğu’nun önde gelen ressam ve zanaatkârlarının eserlerinden oluşuyor. Bali, Legong Dansı, Fısıldayan Ada Timor ve Modern Ruh adı altında derlenen eserler uzak kültürleri yakınlaştırıyor.

        İlkem Özar’ın ilk kişisel sergisi Places & Traces / Yerler ve İzleri, Zorlu Center içinde bulunan Zanzibar Restaurant’da fotoğraf meraklılarıyla buluştu. 14 Haziran’a kadar gezilebilecek sergi, İlkem Özar’ın birçoğu uluslararası yarışmalarda ödüle layık görülmüş fotoğraflarından oluşuyor.

        Koruncuk Vakfı ve Kiehl’s işbirliğiyle ortaya koyulan Çocuklara İyi Gelecek projesi kapsamında çocuklara iyi bir gelecek için önem taşıyan sevgi, barış, çevre, sanat, sağlık, adalet, aile, oyun, yaratıcılık, doğa, özgürlük, iletişim, spor, girişimcilik gibi kavramları ünlü isimler yorumladı. Bu yorumlar, graffiti sanatçısı Leo Lunatic’in çizimleri ve renkleri ile Elgiz Sanat Müzesi’nde duvarlardaki yerini aldı. Sergi temmuz ayı başına kadar görülebilir.

        BAŞKA NE VAR?

        Tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nın yeniden işlevlendirilmesiyle hayat bulan bomontiada, Köklerin Hikâyesi ile sakini olduğu semtin geçmişiyle bağlarını güçlendirmek ve farklı kültürlerin miras sofralarını bir araya getirmek için, Bomonti semt dokusuna özel bir hafta sonu düzenliyor. Kentte ortak üretim kültürünü oluşturan ve yaygınlaştıran sosyal tasarım girişimi Şehrine Ses Ver, 4-5 ve 11 Haziran tarihlerinde Bomonti’nin çevresel, mimari ve üretimsel süreçlerini inceleyen atölyeler gerçekleştirecek. Etkinlik kapsamında bomontiada; 4 Haziran Cumartesi günü ‘bomontiada Keşif ve İnfografik Atölyesi’, 5 Haziran Pazar günüyse yemeğin, kültürel değişimin paylaşılacağı sofralara ev sahipliği yapacak.

        4x4x2 Country Fest, hayvanseverleri 4-5 Haziran tarihleri arasında Kemer Country Club’ta bir araya getirecek. Festival kapsamında çocukların, yetişkinlerin ve evcil hayvanların katılacağı yarışmalarda mücadele etmek isteyen herkes, hepsiburada. com üzerinden mama alarak sokak hayvanlarına destek olacak; satın alınan mamalar Göktürk Hayvanseverler Derneği’ne bağışlanarak sokak hayvanlarına ulaştırılacak.

        MindBody Festival, Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüs’te devam ediyor... Bugün ve yarın da takip edilebilecek festival kapsamında; sağlıklı yaşam için tek bir doğrudansa, farklı deneyimler ile herkesin kendi formülünü keşfetmesi gerekliliği öne çıkıyor. Festivalde çeşitli ülkelerden yoga, pilates, gyrotonic, dans, tai chi, chi quong, biyoterapi, ayuverda ve sağlıklı beslenme gibi alanlarda uzmanlarla uygulama yapma imkânı bulabilecek; doktorlar, filozoflar ve tasavvuf uzmanları önderliğinde seminer, söyleşi ve atölye çalışmalarına katılabileceksiniz.

        Beşiktaş Belediyesi ve KidsNook Masal Akademi’nin 4 Haziran Cumartesi - 5 Haziran Pazar günleri AkatlarSanatçılar Parkı’nda gerçekleştireceği Türkiye’nin ilk masal şenliği, Bir Varmış Bir Yokmuş takibe alınmalı... Türkiye’nin farklı illerinden gelen masal anlatıcılarının ve Türkiye’nin en önemli müzelerinin ağırlanacağı şenlikte çocuklar ve yetişkinler, masalların büyülü dünyasında kaybolacaklar. Şenliğin her iki akşamı ise müzikal tiyatro oyuncusu Demet Tuncer’in sahne şovuyla son bulacak.

        Bu sene 6’ncısı gerçekleştirilecek olan İstanbul Uluslararası Sanat ve Kültür Festivali (IST. Festival) programı yine dolu dolu içeriğiyle dikkat çekiyor. Sanat, müzik, moda, film, edebiyat, mimarlık alanlarında dünyanın önde gelen yaratıcı isimlerini İstanbul’da buluşturarak kültürel ve sanatsal ilişkiler geliştiren festival, 4 Haziran Cumartesi günü Vakko Moda Merkezi’nde 5 Haziran Pazar günü ise Soho House Istanbul’da takip edilebilecek.

        Tarihi yarımadada, Ayasofya’nın yanı başında, Topkapı Sarayı’yla iç içe Soğukçeşme sokağında modern detaylarla süslü Hagia Sophia Mansions projesi hayata geçiyor. Tarih ve stili bir araya getiren, konaklamanın yeni adı Hagia Sophia Mansions ile ziyaretçiler, zamansız tasarım ve lüksün birlikte hayat bulduğu sıra dışı bir deneyim yaşayarak tarihi yarımadanın ruhunu keşfedecek. Tüm süit, standart ve villa tipi odaların tasarımlarının birbirinden farklı olduğu Hagia Sophia Konakları’nda, altısı özel kullanım için tasarlanmış müşterek oturma odaları ve özel yemek odasıyla, toplamda 39 oda, 36 süit ve bir özel villa yer alıyor. Bir de lüks SPA. Mekân ‘damak hafızasında’ özel tatlar bırakacak bir gastronomi yolculuğu vaat ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ