Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Cildinizi yenileyin!
        1

        1- Cildinize de bahar temizliği yapın. İlk olarak cildinizi ölü derilerden arındırmalısınız. Bunun için kahve telvesinden yardım alabilirsiniz. Bir yemek kaşığı türk kahvesiyle bir tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırıp, cildinize uygulayın. Haftada bir kez banyo esnasında ya da banyo öncesi uygulayabileceğiniz bu maskeyi dairesel hareketlerle masaj yaparak arındırın. İster peeling şeklinde isterseniz de maske olarak uygulayıp 15 dakika sonra yıkayabilirsiniz. Eğer hassas bir cildiniz varsa 15 günde bir uygulayın. Aktif sivilcesi olan ciltler asla bu maskeyi kullanmamalılar, çünkü kahve tanecikleri sivilcelerin aktifleşmesini sağlar.

        2

        2- C vitaminiyle cildiniz ışıldasın! Çekirdeklerini çıkardığınız yarım limonun üzerine bir yemek kaşığı bal dökün. Cildinize hafif hareketlerle uygulayıp, beş on dakika bekletip durulayın.

        3

        3- Yağlı ve akneye meyilli ciltler bu maske tam size göre. Dört tane aspirini ezip, bir yemek kaşığı bal ile karıştırıp cildinizde 20 dakika bekletip durulayın. Aspirinin içindeki salisilik asit gözeneklerinizi arındırır, cildinizi sıkılaştırır, akne oluşumunu engeller. Hatta akne izlerini bile yok eder. Bal ise cildinizi doğal yolla nemlendirirken, iltihapları engeller.

        4

        4- Kırışıklıklarınıza dur deyin. Bal, süt, muz karışımı kırışıklıkları hafifletirken, cildinizi onarır. Muzda bulunan alfa hidroksit asit ile sitrik asit doğal cilt yenileyicidir. Ayrıca cildin pH seviyesini dengeler. Bir orta boy muzu ezip bir yemek kaşığı süt ve yarım yemek kaşığı balla iyice karıştırın. Karışımı yüzünüze sürdükten sonra 15 dakika kadar kurumasını bekleyin ve ılık suyla temizleyin.

        5

        5- Cildinizi sıkılaştırın. Cilt sıkılaştırıcı maden suyu yüz maskesiyle, cildiniz daha gergin bir görünüm elde edin. Bir buz kalıbına bir şişe maden suyu ve bir yemek kaşığı kadar limon suyu ekleyin. Karışımı buzluğa tıp, dondurduktan sonra her sabah uygulayın. Cildinizin sıkılaştığını göreceksiniz. Ayrıca bu yöntem ile şişliklerinizi indirebilirsiniz.

        6

        6- Yumuşatıcı ve nemlendirici özelliği olan balla cildinizi nemlendirin. Bir yemek kaşığı süt, bir yemek kaşığı bal ve bir yumurta sarısını karıştırıp temiz cildinize uygulayın. Maskeyi yüzünüzde 20 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın.

        7

        7- Yorulan cildinizi onarın. Bir tatlı kaşığı bal, bir çorba kaşığı yoğurt, bir tatlı kaşığı badem yağı, 1bir çorba kaşığı havuç suyunu iyice karıştırıp cildinize uygulayın. Yarım saat bekletip bol suyla durulayın. Cildi onaran bu maske daha canlı bir görüntü kazandıracak.

        8

        8- Yağlı ciltler cildinizi arındırın. Kabukları soyulmuş, rendelenmiş yarım domatesin içine iki yemek kaşığı kil ekleyin. Macun kıvamına gelince cildinize uygulayın ve 20 dakika bekletin.Beklettikten sonra durulayın.

        9

        9- Akneli ciltlere özel bakım... Dört çay kaşığı kili, beş tane kurutulmuş defne yaprağı ile bir bardak saf suyla karıştırın. Defne yapraklarını bir bardak suda kaynatın. Soğuduktan sonra suyunu kilin içine kalın bir tabaka olacak şekilde dökün. 20 dakika beklettikten sonra durulayın.