Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Travestilerden "Fatmagüllü" taciz eylemi

        Bülent CİVANOĞLU / Uğur USLUBAŞ (AHT)

        Bursa'da, Gökkuşağı Derneği üyesi travestiler, eylem yaptı. Gazete Habertürk'te yer alan ve 13 yaşındaki erkek çocukla cinsel ilişkiye girdiği için tutuklanan transseksüel Seyhan A.'nın haber üzerine derneklerinden atıldığını belirten dernek başkanı Öykü Evren Özen, "Çocuklara cinsel istismarda bulunanlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Biz de bu kişiyi derneğimizden çıkardık" dedi. Eylemde, "Fatmagül'ün, bizim ve çocukların suçu ne?" şeklinde pankartlar açıldı.

        Bursa'da transseksüel Seyhan A.'nın 13 yaşındaki bir erkek çocuğuyla cinsel ilişkiye girmesi, Bursa Travestileri, Transseksüelleri, Geyleri, Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği'ni (Gökkuşağı) harekete geçirdi. Bursa Büyükşehir Belediye binası önünde toplanarak eylem yapan dernek üyeleri adına açıklama yapan Dernek Başkanı Öykü Evren Özen, transseksüel Seyhan A.'nın dernek üyeliğinden çıkarıldığını söyledi.

        Öykü Evren Özen, "Tecavüz, cinsel şiddet ve çocuk istismarı arasında diğerlerinde olduğu gibi bizleri korkutan, endişelendiren ve utandıran bir travesti arkadaşın cinsel istismar olayı, bizleri açıklama yapmaya mecbur kılmıştır. Seyhan A. isimli travesti şahsın derneğimizle hiçbir alakası kalmamıştır. Bu kişi, daha önce dernek üyesiydi. Bu olay üzerine dernek üyeliğinden çıkarılmıştır. Çocuklara karşı cinsel istismarda bulunanlar, en ağır şekilde cezalandırılmalıdır" dedi.

        Kadınların ve elbette tüm toplumun geleceğine yönelik kaygı verici bu ve benzeri olaylarda medya organlarına da büyük görev düştüğünü belirten Evren, "Kendi içimizde olsalar dahi bir travestinin yaptığı yanlış bir davranışın bizim tarafımızdan hoş görüldüğünü söyleyemeyiz" diye konuştu. Eylemde, "Fatmagül'ün, bizim ve çocukların suçu ne?", "Uçurtmayı vurmasınlar" şeklinde pankartlar açıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız sona erdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ