Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dekorasyon Yenilenen odaların öncesi ve sonrası görüntüleri...
        1

        Zaman her şeyi değiştiriyor. Bir zamanlar göze güzel gelen, popüler olan her şey zamanla 'demode' hale gelebiliyor.

        2

        Ve böyle zamanlarda ufak tefek değişimler, kıyafette ya da saçta olduğu gibi ev dekorasyonunda da ruha iyi geliyor.

        3

        Sosyal medya hesapları bu noktada dekorasyon fikirleri veren en pratik yardımcılar haline geliyor...

        4

        Before & After Design (Öncesi & Sonrası Tasarım) adlı sosyal medya hesabında paylaşılan fotoğraflar binlerce kişiye ilham veriyor.

        5

        1.3 milyon takipçisi bulunan Instagram hesabında ruhunu kaybetmiş oturma odaları, balkonlar ya da mutfakların yenilenmiş halleri gözler önüne seriliyor.

        6

        Tabii ev dekorasyonunda fotoğrafların birkaç tüyoyla desteklenmesi gerekiyor.

        7

        İç mimar olan Jeanine Hays ve Bryan Mason çifti, fotoğraflardan ilham alınsa da ev dekorasyonunda önceliğin tarz belirlemek olduğunu dile getiriyor ve ekliyor:

        8

        "Dekorasyonda bir temadan ilerlemek evde uyum sağlayacaktır. Çağdaş ya da geleneksel yerine basit bir şekilde gündelik tasarımlar tercih edebilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra Victoria Dönemi gibi daha spesifik zamanlardan ilham alabilirsiniz."

        9

        Diğer dikkat edilmesi gereken unsurun görsel öğelerde denge oluşturmak olduğunun altını çizen iç mimar çift, "Her odanın içinde bir odak noktası olmalı. Örneğin odak noktası oturma odasında şömine veya sanat eseri olabilir. Bu odak noktası kendisini, renk veya doku ile belli eder" diyor.

        10

        İç mekan tasarımının önemli bir parçasının renk paleti seçmek olduğunu ekleyen çift, "Her odada farklı bir stil ve renk şemasına sahip olabilirsiniz ancak ortak renklerle evi bir bütün hale getirmelisiniz. Bu nedenle hem küçük hem de büyük odalara yakışabilecek bir renk paleti seçmenizde fayda var" şeklinde tüyo veriyor.

        11

        Hays ve Mason ayrıca "Ev dekorunda desenleri karıştırmak, iç tasarımın önemli bölümlerinden biridir. Desenlerin eşleşmesi gerekmez, ancak birbirlerini tamamlamaları gerekir" diyor.

        12

        İşte öncesi ve sonrası fotoğraflar...