Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Son dakika: Yerli otomobilde (TOGG) kritik eşik tamam! Yerli otomobil ne zaman çıkacak? - Otomobil Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Yerli otomobil geliştirme çalışmalarını sürdüren Togg, elektrikli otomobilin üretim sürecinde önemli bir eşiğin daha aşıldığını duyurdu.

        Şirketten yapılan açıklamada, 2022 sonunda tanıtılması beklenen C-SUV otomobilin ilk kez gövde üretiminin gerçekleştirildiği bildirildi.

        Açıklamada, "Deneme üretimine adım adım yaklaştığımız Gemlik tesisimizdeki çalışmalarda kilit aşamalardan birini daha kusursuz şekilde tamamladık. Parça kontrol ve doğrulamaları ardından ilk C-SUV gövdesini robot hatlarımızda başarıyla ürettik" denildi.

        Togg'un Gemlik'teki fabrikasında paylaştığı görsellerde, mühendislerin hazırladığı parçaların turkuaz renkli robotlar tarafından birleştirilerek aracın gövdesinin montajını yapıldığı görülüyor.

        REKLAM

        ROBOTLAR ALMANYA'DAN

        Togg'u üretecek robotlar, Almanya merkezli otomasyon şirketi Kuka'nın imzasını taşıyor. Türkiye ve dünyada birçok otomotiv üreticisine robot tedarik eden Kuka, karoser inşası, boyahane ve montaj gibi hizmetler de sunuyor.

        2022 sonunda ilk aracını yollara çıkarmaya hazırlanan Togg, otomobil satışına ise 2023'ün ilk çeyreğinde başlayacak.

        İlerleyen yıllarda yeni modellerini de tüketici ile buluşturacak Togg, portföyünde sedan, hatchback, b-SUV, MPV gibi farklı karoser seçeneklerine de yer verecek.

        Togg'un elektrikli otomobilinin bataryası ise Farasis ile ortak kurulan Silk Road Temiz Enerji Çözümleri San. ve Tic. A.Ş. (SIRO) tarafından üretilecek. SIRO'nun TOGG haricinde diğer markalara da batarya tedariki yapmayı hedeflediği kaydediliyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ