Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YKS SON BAŞVURU tarihi ne zaman? ÖSYM 2023 Üniversite sınavı YKS başvuruları nasıl, nereden yapılır ve başvuru ücreti ne kadar?
        1

        ÖSYM tarafından yapılan duyuru ile YKS sınav başvurusu 8 Mart'ta başladı. Sınav başvurusunun başlamasının ardından son başvuru tarihinin ne zaman olduğu merak edilmeye başlandı. ÖSYM tarafından hazırlanan YKS başvuru kılavuzuna göre detaylar açıklandı.

        2

        2023 YKS sınavı başvuruları 8 Mart itibariyle başladı. Adaylar başvurularını https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapabilir.

        YKS SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

        YKS sınavı için son başvuru tarihinin 23 Mart 23.59 olduğu açıklandı.

        3

        YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        YKS başvuruları 8-23 Mart 2023 tarihleri arasında elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 21.30’dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilirler.

        4

        YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

        2023 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan YKS’ye katılmak isteyen adaylardan sadece TYT'ye girecek olanlar 115 Lira ödeyecekler.

        TYT, AYT ve YDT'nin tümüne girmek isteyen adaylar ise her bir sınav için 115 TL ödeyecek buna göre toplamda 345 Lira yatırmaları gerekiyor.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ