Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Uygulama YouTube Shorts'a alışveriş özelliği geliyor! Tek tuşla alışveriş... YouTube Shorts alışveriş nedir ve nasıl kullanılır? - Teknoloji Haberleri
        1

        Sosyal medya devlerinden YouTube, kendini geliştirmeye devam ediyor. Dünya genelinde 2,5 milyardan fazla kullanıcısı bulunan video paylaşım uygulaması, Shorts özellğinde alışveriş yapma imkanını kullanıcıların erişimine açıyor...

        2

        TEK TUŞLA ALIŞVERİŞ DÖNEMİ!

        Sosyal medya platformları, eğlence platformu olmanın yanı sıra alışveriş uygulamalarına dönüşmeye başladı. TikTok ve Meta’nın ardından YouTube’da alışverişin geleceğine yatırım yapan dijital platformlar kervanına katıldı.

        Geçtiğimiz haftalarda son çeyreğe ilişkin rapor yayınlayan ve gelirlerinde beklentilerin altında kalarak yüzde 1,9’luk bir düşüş yaşayan şirket, son zamanlarda gelir elde etmenin yeni yollarını deniyordu.

        3

        YouTube’un, TikTok ve Instagram’a benzer bir şekilde e-ticaret konusundaki adımlarını genişleten yeni alışveriş özellikleri, kullanıcıların Shorts videoları izlerken karşılarına çıkan ürünleri satın almasını sağlayacak. Test aşamasındaki yeni özellik, 2023 yılı itibarıyla kullanıma sunulacak.

        4

        Son olarak dev platformun, geçtiğimiz aylarda Shorts üreticileri için ayrı bir gelir elde etme hamlesi yaptığını da ekleyelim. Bu sistemde, içerik üreticilerinin videolar arasında çıkan reklamlardan yüzde 45 oranında pay almasının sağlanacağı belirtilmişti. Kalan yüzde 55’lik kısmın ise platforma kalacağı aktarılmıştı. İlk etapta ABD, Hindistan, Brezilya, Kanada ve Avustralya'daki izleyiciler etiketleri görüp, Shorts aracılığıyla alışveriş yapabilecek. YouTube, etiketlemeyi gelecekte daha fazla içerik oluşturucuya ve ülkeye getirmeye devam etmeyi planladığını belirtiyor.

        5

        Şirket, testin henüz ilk günlerinde olduğunu ve denemeyi gelecek yıl kademeli olarak daha fazla yaratıcıyı kapsayacak şekilde genişletmeyi planladığını söylüyor. YouTube sözcüsü "YouTube'un içerik oluşturucuların iş kurması için en iyi yer olduğuna ve alışverişin de bunun bir parçası olduğuna kesinlikle inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

        6

        Alphabet'in geçen ay yayınladığı üç aylık kazanç raporuna göre, YouTube'un üç aylık reklam geliri yıldan yıla yüzde 1,9 düştü ve beklentilerin altında kaldı. YouTube muhtemelen yeni alışveriş özelliklerini, düşen bir reklam pazarında gelir akışlarını genişletmenin bir yolu olarak görüyor.

        TikTok ve Meta’da bu alana yatırım yaptığı için, YouTube alışverişin geleceğine yatırım yapan ilk ve tek dijital dev değil.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ