Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Yunanistan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine hazırlanıyor
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın (7 Aralık) Türkiye ile Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısına katılmak üzere 6 yıl aradan sonra Atina’yı ziyaret edecek.

        Yunan Kathimerini'nin haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti nedeniyle yarın Atina'da 3 bin polis memurunun görev yapması bekleniyor. Yunan Silahlı Kuvvetleri'nin Terörle Mücadele gibi özel kuvvetlerinin de görev yapacağı belirtiliyor.

        GAZZE'DEKİ GELİŞMELER, İKİLİ İLİŞKİLER, KITA SAHANLIĞI...

        Habere göre Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşeceği konular arasında Gazze'deki gelişmeler, Yunanistan-Türkiye ilişkilerinin yol haritası ve kıta sahanlığı konusunda anlaşmaya varma çabaları da yer alıyor.

        REKLAM

        İki liderin görüşmesinde iki ülkenin azınlık sorunlarının yanı sıra Doğu Akdeniz bölgesindeki enerji meselelerine ilişkin tutumlarının da ele alınması bekleniyor.

        ÇOK SAYIDA BAKAN KATILIYOR

        Yüksek İşbirliği Konseyi toplantısına Yunan tarafından 11 bakan, Türk heyetinden ise 8 bakan katılacak. Kathimerini, ziyaret hazırlıklarına Yunan Eğitim Bakanı, Kültür Bakanı ve Turizm Bakanı'nın da katılarak işbirliği alanlarının genişlediğine vurgu yaptı.

        EĞİTİMDE BİLGİ ALIŞVERİŞİ, YUNAN VE TÜRK ÖĞRENCİLER İÇİN YAZ KAMPLARI

        Kathimerini Yunan heyetin, Yunan ve Türk arkeologların hem Türkiye'de hem de Yunanistan'da ortak kazı yapması yönünde bir teklif üzerinde çalıştıklarını da aktardı. Görüşmeye Milli Eğitim Bakanı Pierrakakis'in de dahil olması da ilginç ve önemli bir gelişme olarak yorumlandı. Kaynaklara göre Yunan tarafında mesleki eğitimde bilgi alışverişi yapılması yönünde düşünceler de söz konusu. Ayrıca Yunan ve Türk öğrencilerin tatillerinin bir kısmını birbirlerinin ülkelerinde geçirebilmeleri için ortak yaz kampları oluşturulmasının da söz konusu olabileceği ifade ediliyor.

        REKLAM

        Görüşmede göç konusunun da ön planda olacağı belirtiliyor. Görüşmeler arasında, barış ve dostluk göstergesi olarak bir Yunan subayının İzmir'de, bir Türk subayının da Midilli'de olacağı değişim nöbetinin de olabileceği belirtiliyor.

        YUNAN ADALARINA KAPIDA VİZE

        Yunan adalarına kapıda vize verilerek turizmin güçlendirilmesi de önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.

        ABD'li Bloomberg'in haberine göre kapıda vize konusunda anlaşma sağlanması yüksek ihtimal olarak görülüyor. İki liderin ortak basın toplantısı ve bildirinin ardından bu kararı açıklaması bekleniyor.

        * Haberin görselleri Anadolu Ajansı ve DHA'dan servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ