Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Son dakika: 1 Euro kaç TL oldu? Euro neden yükseliyor? Güncel Euro kuru hesaplama - Döviz Haberleri

        Vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından ilgiyle takip edilen Euro kuru yükselişini sürdürüyor. 24 Kasım Çarşamba günü güncel Euro kuru 14,81'i test etti.

        1 EURO KAÇ TL?

        EURO

        31,3398 0,71
        • Alış: 31,2921
        • Satış: 31,3875
        Son Güncellenme Tarihi: 19/11/2023 04:28:17

        Rekora giden yükseliş önceki akşam başlamıştı. Pazartesi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Ekonomi politikalarının aracı olan faizin seviyesini belirleyecek olan ülkenin ihtiyaçlarıdır. Enflasyonun parasal daralmalarla düşürebileceği kapalı ekonomiler dışında hiçbir karşılığının bulunmadığını gördük. Mandacı iktisatçıların ülkemizi açlığa, yoksulluğa mahkum edecek politikaları reddediyoruz. Bunun yerine sorunlarımızı kendi çözümlerimizle aşacak adımlarını atıyoruz" ifadelerini kullandı.

        Son indirimle beraber faiz ile yüzde 19.89'luk manşet enflasyon arasındaki makas da iyice açıldı. Son Para Politikası Kurulu (PPK) karar metninde aralık ayında bir faiz indirimine daha kapının açık bırakılması da kuru etkiliyor. Metinde "Kurul, arz yönlü ve para politikası etki alanı dışındaki faktörlerin fiyat artışları üzerinde oluşturduğu geçici etkilerin 2022 yılının ilk yarısı boyunca da etkisini sürdürmesini beklemektedir. Kurul, bu etkilerin ima ettiği sınırlı alanın kullanımını Aralık ayında tamamlamayı değerlendirecektir" ifadeleri yer almıştı.

        KUR ÇEVİRİCİ

        /
        * Güncel döviz kurlarını kullanarak diğer para birimlerine çevirin.
        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ