Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil 10 bin kişiyi işten çıkaracak - Otomobil Haberleri

        Japon otomobil üreticisi Nissan, dünya çapında 10 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor. Kyoda Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre, şirketin bu kararı ile üretim sisteminin canlandırılmasını amaçlandığı belirtildi.

        Nissan, mayıs ayında yaptığı açıklamada 4 bin 800 kişiyi işten çıkaracağını açıklamıştı. Şirketin çıkarmayı planladığı 10 bin kişi, Japon üreticinin küresel iş gücünün yüzde 10'una denk geliyor.

        Nissan'ın grup net kârı, Mart ayından bu yana son dokuz yılın en düşük seviyesini gördü. Markanın ABD pazarındaki satışlarının düşmesi bu tabloda etkili oldu.

        REKLAM

        2018 yılında kayıplar yaşayan markanın dünya çapındaki satışları yüzde 4.4 düşerken, ABD pazarında yüzde 9.3'lük ve Avrupa'da yüzde 14.9'lukazaldı.

        Öte yandan, geçtiğimiz yıl Japonya'da tutuklanan ve sonraki süreçte de görevine son verilen şirketin eski Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Ghosn'un ardından yönetimsel zafiyetlerinbaş gösterdiği aktarılıyor.

        Kaynaklar, bir süredir şirketin yeni üst yönetimin yapısının şekillenmediğini ve Renault ile devam eden ittifakta da sıkıntılar yaşandığı kaydediyor.

        Carlos Ghosn, 2000'li yılların başında Nissan'ı iflastan kurtaran isim olarak biliniyordu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ