Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 10 Kasım resmi tatil mi? BUGÜN 10 Kasım tatil mi, okullar ve iş yerleri tatil mi, yarım gün olacak mı?
        1

        Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde tüm yurtta düzenlenecek olan etkinliklerle anılacak. Peki, bu etkinlikler nedeniyle 10 Kasım resmi tatil olacak mı? Merak edilen soru cevabını buldu. İşte "10 Kasım 2022 Perşembe yani bugün resmi tatil olacak mı?" sorusunun cevabı...

        2

        10 KASIM RESMİ TATİL Mİ?

        10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü 2022 yılında yani bu sene Perşembe gününe denk geliyor. 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü resmi tatil olarak sayılmamaktır. Bu sebeple okullar ve diğer kamu kurumları faaliyetlerine devam edecektir.

        3

        BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ?

        Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan çalışma ve iş takviminde 10-16 Kasım tarihleri arasından Atatürk haftası sebebiyle çeşitli etkinler düzenlenecek. Bununla birlikte günümüze kadar 10 Kasım tarihi hiçbir zaman tatil olmamıştır.

        4

        Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda 10 Kasım'da yani bugün okullar tatil olmayacak.

        5

        10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA TÖRENİ

        10 Kasım günleri saat 09.05'te çalan siren sesleriyle birlikte Türkiye genelinde 2 dakika süreyle Atatürk anısına saygı duruşuna geçilmektedir. Akabinde Türkiye Büyük Millet Meclisi binası önündeki bayraklar hariç, Türkiye'deki tüm resmi binalarda ve ülkenin dış temsilciliklerde bayraklar, yas göstergesi olarak yarıya indirilir. Anıtkabir'de bulunan bayraklar diğer günlerde hiçbir sebeple yarıya indirilmez. Bayrağın sürekli çekili bulunmadığı yerlerde, bayrak önce göndere çekilir; daha sonra da yarıya indirilir.

        Dolmabahçe Sarayı'nda Atatürk'ün hayatını kaybettiği odada düzenlenen anma törenine katılmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturmakta, törenin ardından Atatürk'ün yatağına karanfiller bırakıp Saray'ı ziyaret etmektedir.

        Ayrıca Türkiye'nin pek çok yerinden yüz binlerce insan, her yıl Atatürk'ü mezarı başında anmak için Anıtkabir'i ziyaret etmektedir.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ