Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ALES sonuçları açıklandı mı? (ÖSYM ALES 2017)

        ALES sonuçları ne zaman açıklanacak. ÖSYM tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 19 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirildi. Sınava giren binlerce aday, 'ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES sınavı nedir? İşte 2017 ALES sonuçlarının açıklanacağı tarih...

        2017 ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Üniversitelerde öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim görevlisi olabilmek için ALES'e katılan adaylar sonuçların açıklanması için gün sayıyor. ÖSYM'nin yayımladığı takvime göre 2017 ALES sonuçları 21 Aralık 2017 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden duyurulacak.

        REKLAM

        Adaylar ALES sonuçlarını öğrenebilmek için https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini girmeleri gerekmektedir. ALES sonuçları açıklandığında haberimizden öğrenebilirsiniz.

        ALES NEDİR?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca;

        yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan sınav sistemidir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ