Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler 2018 kreş yardımı ne kadar? Kreş desteği nasıl ve nereden alınır? - Merak Edilenler Haberleri

        Çocuklarını bırakacak kimsesi olmayan ve iş hayatında yer alarak çocuklarına kreşe bırakan kadınlara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan kreş yardımında artış yapıldı. İşte yapılan artışın ne kadar olduğu ve başvuru için aranan şartlar...

        KREŞ YARDIMI NE KADAR OLDU?

        Kadın çalışanlar için işverenlerce dışarıdan alınan kreş ve gündüz bakımevi hizmeti kapsamında sağlanan gelir vergisi istisnası, her bir çocuk için aylık brüt asgari ücretin yüzde 15'inden yüzde 50'sine çıkarıldı. Kreş desteği 2018 yılının ilk aylarında 1015 TL oldu. Daha önceki yıllardan çalışan annelere çocuk başına 304 TL destek veriliyordu.

        REKLAM

        KREŞ DESTEĞİ ALABİLMENİN ŞARTLARI

        Çalışan kadınlara kreş desteği için başvurular Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na yapılıyor. Kreş desteği alabilmedeki en önemli etken çalışan annenin maaşıdır. Maaşı asgari ücret sınırında olan annelere öncelik verilir. Ayrıca çocuğa bakacak bir aile büyünün olup olmadığı gibi faktörler de önemlidir. Annenin az maaş alması ve çocuğunu bırakacak bir aile büyüğünün olması kreş yardımı alabilmesi için yeterlidir. Bakanlık kreş yardımı verirken çalışmak zorunda olan ve çocuğunu bıracak kimsesi olmayanlara bu hakkı tanır.

        KREŞ YARDIMI İÇİN GEREKLİ YAŞ ARALIĞI

        Çocukları için kreş yardımı almak isteyen annelerin dikkat etmesi gereken bir husus daha var. Kreş yardımı alabilmek için çocukların 0-5 yaş aralığında olması gerekiyor. Kreş yardımı için getirilen yaş aralığı öncelikli şartlardan biridir.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ