Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2021-MSÜ Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldı! İşte 2021 MSÜ sınav yerleri ve sınav giriş belgeleri!

        ÖSYM sınav takvimine göre MSÜ 2021 sınav tarihleri ve başvuru tarihleri belli olmuştu. 2021 MSÜ aday belirleme sınavına katılmak isteyen adaylar 27 Ocak-23 Şubat 2021tarihlerinde başvurularını tamamlamıştı. 2021 MSÜ sınavı için geri sayım başladı. Sınava katılacak adaylar sınav yerlerini ve sınav giriş belgelerinin ne zaman açıklanacağını merak ediyordu. ÖSYM 2021 MSÜ sınav giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurdu. İşte, Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci belirleme sınavı ile ilgili detaylar...

        MSÜ 2021 SINAV GİRİŞ BELGELERİ ERİŞİME AÇILDI

        ÖSYM internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

        "04 Nisan 2021 tarihinde uygulanacak olan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2021-MSÜ) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

        Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 25 Mart 2021 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

        DİKKAT!

        04 Nisan 2021 tarihinde uygulanacak olan 2021-MSÜ sınavı için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

        2021 MSÜ SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

        MSÜ SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre, MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın 2021 etabı 4 Nisan tarihinde yapılacak.

        MSÜ NEDİR?

        Milli Savunma Üniversitesi, 31 Temmuz 2016 tarihinde Millî Savunma Bakanlığı'na bağlı olarak kurulan askerî yükseköğretim kurumu.12 Şubat 2017 tarihinde Hava Harp Okulunda yapılan törenle üniversitede eğitim ve öğretime başlanmıştır.

        Üniversite bünyesinde Ankara'da Kara Harp Okulu, Tuzla'da Deniz Harp Okulu, Yeşilköy'de Hava Harp Okulu, Balıkesir'de Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu, Yalova'da Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu, İzmir'de Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu, Ankara'da Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu, Kara, Hava ve Deniz Harp Enstitüleri, Atatürk Stratejik Araştırmalar Enstitüsü, Müşterek Harp Enstitüsü, Fatih Harp Tarihi Araştırmaları Enstitüsü, Alparslan Savunma Birimleri Enstitüsü, Barbaros Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Enstitüsü, Hezarfen Havacılık ve Uzay Teknolojileri

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ