Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Öğretmen maaşlarına Temmuz ayında zam yolda! 2023 Temmuz zammı ile en düşük öğretmen maaşı ne kadar, kaç lira olacak? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her yeni ayın 3’ünde bir önceki ayın enflasyon rakamları belirleniyor. Haziran ayı enflasyonunun 3 Temmuz’da açıklanması bekleniyor. Yeni asgari ücretin de netlik kazanmasının ardından gündeme gelen, “2023 Temmuz zammı ile en düşük öğretmen maaşı ne kadar, kaç TL olacak?" sorularının yanıtlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz.

        2

        ÖĞRETMEN ZAMMI NE KADAR OLACAK?

        Yeni düzenlenen asgari ücretle birlikte, temmuz ayında öğretmen maaşlarına 6 aylık enflasyon oranına göre bir zam uygulaması gerçekleştirilecek. Zammın oranı Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından netlik kazanacak. Bununla birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan gelen son açıklamaya göre en düşük memur maaşı 22 bin lira olacak.

        3

        EN DÜŞÜK ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR OLACAK?

        En düşük memur maaşının 22 bin lira olmasını sağlayacak olan düzenleme eğer yasa haline gelirse, böylelikle en düşük öğretmen maaşı ise 22 bin TL olmuş olacak.

        4

        ÖĞRETMEN MAAŞI ŞUAN NE KADAR?

        2022 Ocak ayında 8.668 TL olan 1/4 öğretmen maaşı Temmuz ayı içerisinde 12.281 TL'ye yükseltilmişti. 2023 Ocak-Haziran döneminde uygulanacak olan yüzde 30 zammın ardından 1/4 öğretmen maaşı 15.965 TL oldu.

        Ocak zammından sonra en düşük öğretmen maaşı ortalama 12 bin 400 TL bandındadır.

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ