Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 52. Yıl resitalinde Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu

        1967 yılında kapılarını öğrencilerine açan Dilek Bale Kursları sanatla dolu geçen 52'inci yılını 18 Mayıs 2019 tarihinde Mustafa Kemal Kültür Merkezi, Akatlar sahnesinde sanatseverler, öğrenciler ve eski mezunlar ile birlikte kutladı.

        Özel Dilek Bale Kursları'nın Türk Çocuk Nöroloji Vakfı ile iş birliği içinde gerçekleştirdiği "52. Yıl" resitalinde 4-25 yaş arası 450 öğrenci rol aldı.

        Resitalde, Dilek Sunam ve Ceylan Lek'in sahneye koyduğu, E. Torbeeva ve Z. Khamdeeva'nın sahne danışmanlığını yaptığı Fındıkkıran balesinden bölümler; tasarımını Dilek Sunam, koreografisini R. Ceylan Lek'in, yaptığı Masallar Diyarı adlı çocuk balesi; Ravel'in sevilen eseri Bolero; Arda Lek'in Tap Dance Show, Street Jazz ve Minipop dansları ile çağdaş bale eserleri yer aldı.

        REKLAM

        Çocuklar ve gençler Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı alkışlar eşliğinde coşkuyla kutladılar.

        Uluslararası sınavlarda da başarılar gösterenDilek Bale'nin bir grup öğrencisitemmuz ayında Londra İngiliz Kraliyet Akademisi'nde eğitim görüp gösteriler yapacak.

        Ataşehir Dilek Bale Okulları'nın kurucusuCeylan Lek, aynı zamanda Dilek Sunam'ın kızı. Dilek Bale Okulları'nın Genel Sanat Yönetmeni olan Ceylan Lek, Rus Konservatuvarı'nı,İngiliz Kraliyet Akademisi Yüksek Bale Bölümü'nü, Sofya Üniversitesi Bale Öğretmenliği Programı'nı, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ni bitirdi ve okulu uluslararası platformlara hazırladı.

        Ceylan Lek'in oğlu Arda Lek ise 3. Nesil Dilek Bale sanatçısı. 2011 Temmuz Sofya Uluslararası Bale Yarışması'nda dünyaikinciliği, 2012 Nisan İstanbul Kasdav Liseler Arası Dans MaratonuYarışması'nda En İyi Erkek Dansçı ve En İyi Koreograf Ödülleri'ni alarak kurumun başarısını ödüllerle taçlandırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ