Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Halihazırda görülen 2 bin 300 dosya bu önergeden etkilenecek. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in çalışması sonucunda verilecek önerge ile depremlerde işlenen suçlardan hüküm giyenler denetimli serbestlikten ve erken tahliye imkânından yararlanamayacak. Habertürk'ten Bülent Aydemir yazdı..

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülen kanun teklifinin en çok merak edilen ve tartışılan maddesi, 'Covid-19 infaz indirimi' kapsamının genişletilmesini öngören düzenleme. İnfaz düzenlemesi teklifinin ilk aşamada 50-55 bin hükümlüyü kapsaması bekleniyor. Bu hükümlüler Covid-19 döneminde getirilen erken denetimli serbestlik-açık cezaevine ayrılma imkânından önce yararlanmamış olanlar gibi belirli şartları taşıyanlar olacak.

31 Temmuz 2023’teki infaz düzenlemesinden tarihi nedeniyle özellikle suçu pandemi öncesi işleyenler ile hükmü pandemi sonrası kesinleşenler yararlanamamıştı. Şimdi bu konudaki adaletsizliğin azaltılması amaçlanıyor. Düzenleme ile kapalıdan açığa geçiş süresi kısalırken; açık cezaevine ayrılanlar daha erken denetimli serbestlik hakkı elde edecek. Bazı mükerrer suçlular ilk kez sınırlı da olsa özellikle alt sınırı düşük suçlarda infaz oranlarında esneklik getirilecek. TMK kapsamındaki terör suçları, kasten öldürme, cinsel saldırı ve cinsel istismar, kadına karşı şiddet, uyuşturucu ticareti, devletin güvenliğine karşı suçlardan hüküm giyenler düzenlemeden yararlanamayacak. Bu suçlardan hükümlü olanlar için infaz oranı değişmiyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ