Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Adalet Bakanlığı 12 bin 823 işçi alımı yapacak!
        1

        Adalet Bakanlığı tarafından sözleşmeli koruma, güvenlik görevlisi, mübaşir, şoför, teknisyen, aşçı, zabıt katibi, işaret dili tercümanı ve hizmetli personel olmak üzere toplamda 12 bin 823 personel alımı yapılacağı duyurulmuştu. Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları 1-17 Mart günleri arasında alınmasının ardından gözler Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçlarına çevrildi. Başvuruda bulunan binlerce adayın gündeminde “Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?” yer alıyor.

        2

        ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI TAMAMLANDI!

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bakanlığa alınacak 12 bin 823 personelin sınav başvurularının 1 Mart'ta başlayacağını duyurulmuştu. Başvurların tamamlanmasonon ardından gözler başvuru sonuçlarına çevrildi.

        3

        ADALET BAKANLIĞI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yapılan personel alımı başvuru sonuçlarına ilişkin açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

        4

        "Merkezi sınav puanlarına göre en yüksek puandan başlamak üzere her bir adalet komisyonu için ilan edilen pozisyon sayısının 3 katı aday (son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar da dahil edilecektir.) hesaplanarak boy ve kilo ölçümüne çağrılacaklar tespit edilecektir."

        5

        pgm.adalet.gov.tr adresinde yayınlanan açıklamanın devamı ise şu şekilde:

        "Boy ve kilo ölçümüne girmeye hak kazananlar en geç 11 Nisan 2022 Pazartesi günü sınav yapan komisyonların adliye internet sitesinde yayınlanacak olup, ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır.

        Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır."

        DUYURULAR İÇİN TIKLAYINIZ.

        6

        ADALET BAKANLIĞI KADRO DAĞILIMI

        Adalet Bakanlığı’na 12 bin 823 personel alımı gerçekleştirilecek.

        Bakanlık adliyelerine 6 bin 459

        Ceza infaz kurumlarına 5 bin 563

        İcra dairelerine 500

        Bakanlık merkeze 188

        Personel eğitim merkezlerine 113 kişi alınacak.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ