Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çevre ADANA'DA DEV BALİNA! Son dakika... Kameraya yansıdı! Adana'da balina görüldü! - VİDEO HABER -
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Adana'nın Karataş ilçesinde, Akdeniz'e balık tutmak için tekne ile açılan balıkçılar, kıyıdan yaklaşık 16 kilometre uzakta oluklu balina ile karşılaştı.

        TELEFONA SARILIP GÖRÜNTÜSÜNÜ ÇEKTİLER

        DHA'da yer alan habere göre bir süre teknenin yanından ilerleyen balinayı gören balıkçılar, heyecanla telefonlarına sarılarak bu anı ölümsüzleştirmek istedi.

        O ANLAR NEFESLER TUTULDU

        REKLAM

        Balinanın teknenin yanında yüzdüğü anlar, balıkçılar tarafından anbean kaydedildi. Balina, birkaç dakika sonra teknenin yanından uzaklaşarak gözden kayboldu.

        O ANLARI ANLATTI

        "BALİNAYI ÇOK SEVİYORUZ"

        DHA'da yer alan habere göre balinayı ilk olarak teknenin kaptanı Atilla Kürü’nün gördüğünü kaydeden Fatih Kaymaz, "Kaptanımız bağırınca durumu fark ettik. Hemen telefonuma sarıldım. Yarım saat görüntülemeye çalıştık. Şansımız yaver gitti ve tekneye yanaştı. Ön tarafa gelerek bize güzel bir poz verdi. Biz de bu anları ölümsüzleştirdik.

        "BU OLAY 50-60 YILDA BİR OLUR"

        Bu olay 50-60 yılda bir olur. Bu olay bizi çok heyecanlandırdı. İlk gördüğümüzde yaklaşık 15 metrelik boyundan dolayı biraz korktuk ama balinanın bize zarar vermeyeceğini biliyorduk. Çocukluğumdan beri, 25 yıldır Akdeniz'e giderim, daha böyle bir olaya şahitlik etmemiştim. Karataş’ın güzel bir balinası oldu. Onu seviyoruz. Umarım karaya vurmaz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ