Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Afili Aşk oyuncuları kimler? Afili Aşk dizisi konusu ve oyuncu kadrosu
        1

        Afili Aşk, sıcak bir aşk hikayesini en komik haliyle ekranlara taşıyor. Afili Aşk'ın konusu şu şekilde özetlenebilir; Kendi halinde, saf ve iyi yürekli bir mahalle kızıyken hem ailesi, hem de aşk hayatından darbe üzerine darbe yiyen Ayşe, hayatında ilk kez kendisi için bir şey yapmaya karar verir. Bu kararı vermesinde en büyük etken olan Kerem, aynı zamanda Ayşe’nin kurbanı olacağından habersizdir. Ayşe, Kerem ve kendisini ömür boyu birbirine bağlayacak hamleyi yaparak oyunun kurucusu olur ancak bu oyun ikisinin de içinden çıkamayacağı şekilde ayaklarına dolanacaktır. İşte Afili Aşk oyuncuları...

        2

        ÇAĞLAR ERTUĞRUL (KEREM YİĞİTER)

        Kerem 20’li yaşların sonundadır. Yakışıklı, zengin, zeki, çapkın bir genç adamdır. Hayatta neredeyse her şeye sahiptir, babasının güveni dışında… Kerem ailesinin imkanları sayesinde bugünü, yarını hiç düşünmek zorunda kalmamış hatta zamanla birilerini düşünmenin ne demek olduğunu bile unutmuştur. Ancak üzdüğü kızlardan birinin intihar girişiminde bulunmasıyla, büyük bir karar alır: Hayatını değişecektir. Ama hayatın ona oynadığı küçük oyundan habersizdir.

        3

        BURCU ÖZBERK (AYŞE ÖZKAYALI)

        Ayşe 20’li yaşlarının başında, güzel, zarif, cıvıl cıvıl ve iyi biridir. Hatta iyiden öte melek gibi… Hiçbir zaman kendini merkeze koymaz. Kendisi için bir şey istemez. Ta ki o güne kadar. Ayşe ailesinden, sevdiği adamdan ve arkadaşından öyle büyük darbeleri üst üste yer ki, kurtuluşu için hayatında ilk kez kötü bir şey yapar. Ve hayatı tamamen değişir.

        4

        ALTAN ERKEKLİ (MUHSİN YİĞİTER)

        Muhsin 50’li yaşlarındadır. Gözü kara, iyi yürekli, düzgün, dürüst, çalışkandır. Kerem’in babasıdır. Geçmişte Sultanhamam’da küçük bir dükkanla başladığı iş hayatına şimdilerde bir online satış yapan bir moda sitesinin sahibi olarak devam eder. Muhsin eski toprak diyeceğimiz türden biridir. Tek derdi ise oğlu Kerem ve onun çapkınlıklarıdır.

        5

        NEŞE BEYKENT (YELDA YİĞİTER)

        Yelda 40’lı yaşlarındadır. Muhsin’in ikinci karısıdır. İyi bir okulda okumuş, eski mankendir. Gençliğinde güzelliğiyle ortalığı kasıp kavuran Yelda, Muhsin’le tanışıp evlendikten sonra podyumlardan elini eteğini çekmiştir. Ama hiçbir zaman tam anlamıyla İstanbul sosyetesine kabul olmamıştır. Kendisi bunu beceremediği için bu görevi oğlu Kerem’e yüklemiştir.

        6

        OZAN DAĞGEZ (SAMET YİĞİTER)

        Samet 30’lu yaşlarındadır. Kerem’in abisidir. Muhsin’in ilk eşinden olan Samet, Sultanhamam’daki dükkandan sorumludur. Samet bir mahalle esnafı gibidir. Babasının yeni dünyasına bir türlü ayak uyduramaz. Biraz da saflığı vardır. Muhsin’in kopyası gibidir. Ama onun kadar cevval ve cesur değildir. Dönüşümlere ve farklı fikirlere kapalıdır.

        7

        ASENA TUĞAL (HÜLYA YİĞİTER)

        Hülya 30’lu yaşlarındadır. Samet’in karısıdır. Kolunda bilezikleriyle gezen, sosyeteye girmek isteyen biridir. Yelda ile aynı evde yaşaya yaşaya ondan çaktırmadan çok şey öğrenmiştir. Kocası Samet’i sürekli eleştirir ve yönetmeye çalışır. Hülya’nın amacı bir şekilde şirkete de nüfuz etmektir. Samet’in tam zıttı olan Hülya amacına giden yolda hiçbir şeyden çekinmeyecektir.

        8

        SERKAY TÜTÜNCÜ (VOLKAN ÇEKEREK)

        Volkan 20’li yaşlarda. Kerem’in bir numaralı kankası ve suç ortağıdır. Lisede başlayan arkadaşlıkları bugünlere kadar gelmiştir. İyimser, rahat, neşeli biridir. Çabuk yorulur, çalışmayı değil dinlenmeyi sever. Zora gelince hemen vazgeçer. Rezil olmak nedir bilmez. Barda görüp yanına gittiği kızın onu terslemesi, hayat denen bu uzun yolda onun için öğretici bir deneyimdir sadece. En büyük hayali ise kendi kahve dükkanını açmaktır.

        9

        BENİAN DÖNMEZ (MELAHAT ÖZKAYALI)

        Melahat 50’li yaşlarındadır. Yıllar önce kocasını kaybettikten sonra büyük oğlu Rıza'yı evin direği bilmiştir. Rıza ne dese onu yapmış, ne derse onu doğru kabul etmiştir. Ona göre varsa yoksa Rıza olmuştur. Melahat, eşini kaybetmenin verdiği üzüntü sebebiyle unutkanlık yaşar. Unutmadığı bir diğer şey ise televizyon dizileridir.

        10

        TANER RUMELİ (RIZA ÖZKAYALI)

        Rıza 30’lu yaşların sonundadır. Ayşe’nin büyük abisi ve evin direğidir. Rıza mahalledeki kahveyi işleterek hayatını geçindirir. Sadece ailenin değil mahallenin de ağabeyidir. Dediğim dedik astığım astık tavırlarıyla Ayşe’ye de dünyayı dar eder. Yakın bir dönemde hapisten şartlı tahliyeyle çıkmıştır. Rıza’ya göre dünya korkunç tehlikelerle dolu güvenilmez bir yerdir ve kardeşini koruduğu için kötü adam oluyorsa, kötü adam olmak onun için sorun değildir.

        11

        UĞUR UZUNEL (ERKUT ÖZKAYALI)

        Erkut 20’lerinin sonundadır. Ayşe’nin küçük abisidir. İpe sapa gelmez, serserinin tekidir. Kimseye bir hayrı dokunduğu daha hiç görülmemiştir. Erkut, kardeşi Ayşe’nin maaşıyla geçinir. Bu hayattaki tek motivasyon kaynağı paradır. Ucunda para olduktan sonra Erkut'u ikna edemeyecek hiçbir şey yoktur. Bir gün kör talihinin döneceğine inanır.

        12

        GÜZİDE ARSLAN (GONCA DURMAZ)

        Gonca 25 yaşındadır. Ayşe’nin iş yerinden arkadaşıdır. Kendine bakmasını seven ve kendini beğenen biridir. Gözü açık ve bencildir. Gözü her daim yükseklerde olan Gonca, Ayşe’nin kaderinin değişmesinde sebep olanlardandır.

        13

        YILMAZ KUNT (BERK KOÇAR)

        Berk 20’li yaşlarında yakışıklı, hoş, kibar, centilmen biridir. Dişçi bir babanın ve mimar bir ailenin biricik oğludur. İyi bir eğitim almış iyi yetiştirilmiş biri olan Berk, hayat koşulları farklı olsa da Ayşe’yi sevmiştir.

        14

        BANU İNAN (NERMİN HOROZ)

        Kadir’in eşi, Sabri’nin annesi. Çok istemişler ikinciyi ama olmamış. Sabri tek evlatları. Nermin, oğlunun mutlu olmasını istiyor. Ama insan aşkı bile denginde aramalı ona göre. Kendi köylüsü çok güzel kızlar bulmuş, hem de ailelerin durumları da onlardan iyi… Ama Sabri tutturmuş Zeynep diye. Nermin’in tek amacı var, oğlunu bu aşktan vazgeçirmek.

        15

        BERİL POZAM (NAZMİYE ÖZKAYALI)

        Nazmiye 30’larındadır. Rıza’nın karısı, Ayşe’nin yengesidir. Dedikoduyu pek seven, işgüzar biridir. Akıllıdır, gözlem yeteneği kuvvetlidir. Ufacık detayları ustaca birleştirip inanılmaz tahminlerde kehanetlerde bulunur. Bazen haklı da çıkar. Kocasının ailesiyle yaşayan Nazmiye’nin hayattaki tek amacı ise ayrı bir eve çıkmaktır.

        16

        HİRA SU YILDIZ (BUSE ÖZKAYALI)

        Buse, Rıza ve Nazmiye’nin akıllı ve hazırcevap kızı. Buse yaşına göre zekidir. Etrafta olan biteni kaçırmadan takip eder, yorum yapmaktan da çekinmez. Bir anda ağzından çıkan yorum ve tespitler çoğu zaman Rıza’yı şoke etse ya da sinirlendirse de kendi tarzını evdeki herkese kabul ettirmiş bir kızdır. Her çocuk gibi oyun oynamayı, şakalaşmayı sever. Evin harala gürelesine rağmen bu küçük dünyada mutlu ve huzurludur. Rıza’nın o sert görünüşünün altında aslında sevgi dolu bir kalbi olduğunun farkındaki tek kişidir belki de. Anne babasından sonra en çok halasını sever. Büyüyünce onun gibi akıllı ve güzel bir olmak ister.

        17

        UMUTCAN ÜTEBAY (SABRİ HOROZ)

        Sabri 20’li yaşlarının sonundadır. Ayşe ile aynı mahallede oturmaktadır ve Ayşe’ye aşıktır. Mahalleliye göre daha hali vakti yerinde bir ailenin tek çocuğudur. Bir beyaz eşyacı dükkanına sahiptir. Sabri aşırı korumacı annesi yüzünden, el bebek gül bebek büyümüştür. Ancak Ayşe’yi kazanmak söz konusu olunca büyümesi gerekmektedir. Sabri kendi kararlarını almaya başladıkça anne babasıyla da daha sık sorun yaşamaya başlayacaktır.

        18

        VURAL CEYLAN (KADİR HOROZ)

        Kadir babadan esnaf. Yıllar önce babasıyla gelip yerleştiği mahallede yaşıyor. Babası ölünce dükkanı o devralmış, daha da büyütmüş. Semtteki diğer rakipleri de yiyerek bölgenin tek ve büyük mobilya dükkanının sahibi olmuş. Semtin en zengini. Ama asla dışarıya belli edilen bir zenginlik değil onunki. Kadir’in hayali çok basittir: Oğlu Sabri’ye içi rahat dükkanını teslim etmek ve onun mürüvvetini görmek. Çok daha büyük zorlukları atlatmış Kadir için bu hedef çok ulaşılabilir olmalıydı değil mi? Maalesef.

        19

        ZEYNEP TUĞÇE BAYAT (CEYDA ARAN)

        Ceyda 20’li yaşlarında genç, güzel, başarılı ve hırslı bir kadındır. Çocukluğundan beri Kerem’e takıntılı bir şekilde aşıktır ama belli etmez. Bir gün Kerem ile evlenme hayalleri kurar. Ama Kerem’in ona gelmesini ister. Havalı tavırlarından asla ödün vermez. Yelda’nın favori gelin adayıdır.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ