Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Akşam yemeğine enfes lezzet! İşte parmaklarınızı yiyeceğiniz Kayseri yağlaması tarifi!
        1

        İster kahvaltıda, ister öğle yemeğinde isterseniz de akşam yemeğinde tercih edebileceğiniz bir yemek olan Kayseri yağlaması, lezzetiyle kendini kanıtlamış yemeklerden biridir. Geleneksel tariflerden biri olan Kayseri yağlaması, Türk mutfağında da oldukça önemli bir yere sahiptir. Sizler için tüm püf noktalarıyla evde kolayca yapabileceğiniz Kayseri yağlaması tarifini derledik.

        2

        KAYSERİ YAĞLAMASI MALZEMELER

        3 su bardağı ılık su

        1 küp yaş maya

        1 tatlı kaşığı tuz

        1 çay kaşığı şeker

        2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

        Aldığı kadar un

        İç malzemesi;

        400 gr dana kıyma

        Sıvıyağ

        2 adet orta boy soğan

        5-6 adet sivri biber

        2 adet domates

        1 yemek kaşığı salça

        1 tatlı kaşığı biber salçası

        Tuz

        Karabiber

        En Üste;

        Yoğurt sarımsak sos

        3

        KAYSERİ YAĞLAMASI NASIL YAPILIR?

        Kayseri yağlaması için ilk olarak hamuru yapın ve mayalandırmaya bırakın. Hamur için ılık su, maya, tuz, sıvıyağ ve şekeri alıp, maya çözünene kadar karıştırın. Ardından unu kontrollü olarak ekleyin.

        Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin. Üzerinin kapatarak mayalanmaya bırakın. Hamur kenarda mayalanırken iç malzemesini hazırlayın.

        Kıymayı sıvıyağ ile kavurun. Tuz ve karabiberinin katın. İnce ince doğradığınız soğanları ekleyip kavurun. Ardından sivri biberleri katarak kısık ateşte kavurma işlemine devam edin. Salçaları ekleyin. En son da minik mink doğradığınız domatesleri ekleyin. 10 dakika daha kavurun. Tencerenin kapağını kapatın. Bir kenara alın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. En son üzerinin bir bezle örtün. Teker teker bezeleri açın. Açtığınız bezeleri yanmaz tavada önlü arkalı pişirin. Lavaşların pişmesi bittikten sonra her araya kıymalı sostan sürerek, üst üste dizin. Kıymalı harç bittiğinde işlem tamam demektir. Servis ederken üzerine yoğurtlu sarımsak sostan gezdirin. İnce kıyılmış maydanozla da süsleyin.