Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın ilk kez 2000 doları aştı - Altın Haberleri

        Küresel ekonomiye yönelik endişeler ve zayıflayan dolar altına talebi her geçen gün artırıyor. Dün akşam uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı tarihinde ilk kez 2000 dolarlık kritik seviyeyi aştı. 2038 dolara kadar yükseldi.

        Son yükselişle beraber altın dolar bazında 2020 genelinde yatırımcısına yüzde 35 kazandırmış oldu.

        Altının son yükselişinde son günlerde ABD ile Çin arasında, TikTok üzerinde yoğunlaşan gerginlik etkili oldu. ABD Başkanı Donald Trump TikTok'un ABD'li bir şirkete satışı için 15 Eylül'e kadar süre verdi. ABD'nin bu tavrı dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki sorunların uzun bir süre daha çözülme ihtimalini zayıflatıyor.

        REKLAM

        GRAM ALTIN 458 LİRAYI GÖRDÜ

        Bunun yanında ABD'de yeni ekonomik teşvik paketinin onaylanacak olması doların tüm dünyada zayıflamasına yol açıyor. Son olarak San Francisco Fed Başkanı'nın ABD ekonomisinin ilk düşünülenden daha fazla desteğe ihtiyacı olacağını açıklaması ise ABD hazine tahvili getirilerinin son 5 ayın en düşük seviyesine gerilemesine yol açtı.

        Tüm bu gelişmeler devam eden koronavirüste ikinci dalga endişeleriyle birleşince yatırımcı altına yöneldi ve 2038 dolarlık tarihi rekor geldi.

        Bu arada yurtiçinde de gram altın 458 liraya kadar yükseldi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ