Bir kaleciden daha fazlası: Fernando Muslera!
Galatasaray'a 2011 yılında gelen ve 25 forma numarasıyla sarı-kırmızılı kariyerine başlayan Fernando Muslera, 25. şampiyonlukla başarılarını taçlandırdı. Bu sezon kazanılan Türkiye Kupası ve Süper Lig zaferi sonrası Uruguaylı eldiven, 19 kupayla Türkiye'de en çok kazanan futbolcu oldu.
ABONE OLSerie A geçmişi olan Güney Amerikalı kaleciler, Galatasaray tarihine yalnızca eldiven bırakmaz; bir dönemin hafızasına da mühür vururlar.
Tıpkı Thierry Henry’nin şutunu tokatlayarak UEFA Kupası’nı Ali Sami Yen’e getiren Claudio Taffarel gibi…
Onun kırdığı rekorları, yıllar sonra bir başka Latin öğrencisi kıracaktı: Fernando Muslera.
Lazio’dan Lorik Cana’yla yapılan takasla gelen Uruguaylı, Galatasaray’ın sadece kalecisi değil, hafızası oldu. Taffarel gibi Dünya Kupası görmüş, Taffarel gibi yolu Serie A’dan geçmişti. Ve tıpkı hocası gibi Türk halkının gönlünde taht kurdu.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ