Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Yeni sezonda Türkiye’yi UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde temsil edecek Samsunspor’da futbol direktörü Fuat Çapa, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

Samsunspor’a uygun profilde oyuncular getirmek istediklerini söyleyen Fuat Çapa, “Santrfor transferi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz ve görüşmelerimiz var. 12 Eylül’den önce mutlaka bir santrfor almamız gerekiyor. Avrupa kupalarında mücadele ettiğimiz için de ona göre oyuncu profilleri bulmamız lazım. Bizim istediğimiz profiller, takımlarında oynayan, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi’nde mücadele etmek isteyen oyuncular. Onları ikna etmek çok kolay olmuyor. Diğer taraftan da maliyetleri fazla oluyor. Bizde bu nedenlerden dolayı takımımıza katkı sağlayabilecek doğru profilleri arıyoruz. Şu anda görüştüğümüz oyuncular var ve 12 Eylül’den önce bize katkı sağlayabilecek bir transfer mutlaka yapmak istiyoruz” diye konuştu.

"TRANSFER EDECEĞİMİZ KİŞİLER, GERÇEKTEN KATKI VEREBİLECEK OYUNCULAR OLMAK ZORUNDA"

Mevcut kadrodaki oyunculardan daha iyi birisi gelmiyorsa, transfer yapmış olmak için transfer yapmanın pek bir anlam ifade etmediğini söyleyen Çapa, “Takımız adına çok fazla isim yazılıp çiziliyor. Bunların bir kısmı doğru bir kısmı ise sosyal medya kanalı ile lanse edilen isimler. Bazı oyuncular, taraftarların istediği insanlar ve bunu yapmaları gayet normal. Ancak bizim belirli bir oyun konseptimiz var. Bu doğrultuda ilerlemek istiyoruz. Orta sahada tabi ki oyuncu ihtiyacımız var. Bunu milyonlar harcayıp kadrosunu belirli bir yere getirmiş Fenerbahçe ve Galatasaray’a da söylemiş olsan, onlarda mutlaka daha iyi futbolcular olsa almak isterler. Ama biz kadromuza birilerini kadroya katmak istersek mutlaka mevcut kadromuzdaki oyunculardan daha iyi olması gerekir. Katamazsak bile şu ana kadar oynadığımız karşılaşmalarda kadro içerisinde bir şekilde bunu çözdük. Bu da sonuçta bir başarıdır. Yani transfer edeceğimiz kişiler, bize gerçekten katkı verebilecek oyuncular olmak zorunda. Transfer yapmış olmak için transfer yapmaya gerek yok. Bugüne kadar aldığımız oyuncular Türkiye’de pek fazla tanınan isimler değildi. Ancak neredeyse hepsi şu an Türk spor kamuoyunda konuşulmaya başladı. Bu da bizi mutlu ediyor. Eminim diğer arkadaşlarımız da süre bulduklarında kendi isimlerinden söz ettireceklerdir. Musaba, Tomasson, Makoumbou yeni transferlerimizden kadroda mutlak oynayan oyuncularımız. Son karşılaşmada Sousa ve Mendes de oyuna katıldı ve ne kadar yetenekli olduklarını göstermiş oldular” ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ