Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Ankara Sanayi Odası (ASO), İllerin Teknolojik Gelişmişlik Endeksi’nin 2025 yılı sonuçlarını açıkladı. İlki geçen yıl yayımlanan ASO – İLTEK’in bu yılki raporunda 2023, 2024 ve 2025 yılı verileri topluca yayımlanarak karşılaştırma yapma imkânı sağlandı.

SORULARINIZ İÇİN: akivanc@haberturk.com

ASO – İLTEK projesinin başında Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) kökenli olan ASO Genel Sekreteri Prof. DR. Mehmet Cansız bulunuyor. DPT kökenli Dr. Ahmet Dinçer ve Seda Aydın’ın yer aldığı proje ekibine Ankara üniversitelerinde görev yapan Prof. Dr. Nuri Yavan, Prof. Dr. İbrahim Semih Akçomak, Dr. Mustafa Ünsalan, Dr. Serkan Bürken, TEPAV Kalkınma Programı Direktörü Ekrem Cünedioğlu ile Buse Yılmaz danışmanlık yapıyor. Rapor, beş ana başlıkta 37 değişkene bakarak illerin teknolojik gelişmişlik düzeyini belirliyor.

ASO Başkanı Seyit Ardıç, araştırma sonuçlarının açıklandığı basın toplantısında ASO – İLTEK’i bir yayın değil, Türkiye’nin teknoloji navigasyonu olarak gördüklerini, Türkiye’nin teknoloji yolculuğuna bir ayna tuttuklarını söyledi. Ardıç, amaçlarının şehirleri yarıştırmak değil kapasiteleri ölçmek, başarıyı görünür kılmak, riskleri erkenden teşhis etmek ve Türkiye’nin katma değerli üretime geçişini hızlandırmak olduğunu belirtti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ