Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AÖL kayıt yenileme işlemi 2019! AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır?

        2019 AÖL 2. dönem kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖL kayıt yenileme tarihleri ne zaman sonra erecek? Soruları milyonlarca öğrencinin merak konusu oldu. İkinci dönem eğitim ve öğretim hayatlarına devam etmek isteyen öğrenciler AÖL kayıt yenileme yapmayı ihmal etmemelidir. Peki, AÖL kayıt yenileme ve ilk kayıt işlemleri nasıl yapılıyor? Kayıt yenileme ücreti ne kadar? İşte, 2019 AÖL kayıt yenileme işlemleri ile ilgili ayrıntılar.

        2019 AÖL KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

        AÖL öğrencileri kayıt yenileme işlemi için, yapmanız gereken tek şey, Öğrencilik durumu “ Silik, Donuk veya Aktif ” olan öğrencilerimizden kayıt yenileme sınav bedelini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Bu öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur.

        AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ

        AÖL 2. dönem kayıt yenileme ücreti, Sınav Bedeli olarak; 30 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL AçıkÖğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Bedeli olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.)

        AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ HANGİ BANKALARA YATIRILIYOR?

        Tüm ödeme kanallarından yapılacak ödemelerde adayların katılacağı ilgili sınavın adıyla ücret yatırmaları gerekmektedir.

        1- https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile kayıt yenileme sınav bedelini

        yatırabilirsiniz.

        2- T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının internet bankacılığını kullanarak kayıt yenileme sınav bedelini yatırabilirsiniz. Tahsilat esnasında adaylardan talep edilen telefon numarasının mümkün olduğunca adaya ait

        olması ve doğru telefon numarası bildirilmesi zorunludur.

        Kayıt yenileme sınav bedeli anlaşmalı bankaların ATM’lerinde yatırılmaktadır. ATM’lerden yatıracağınız ücretin mutlaka Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme sınav bedeli olarak yatırıldığına dikkat ediniz.

        AÖL 2019 2. DÖNEM KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

        Öğrenciler AÖL 2. dönem kayıt yenileme işlemlerini 9 Ocak-6 Şubat 2019 tarihleri arasında yapmaları gerekmektedir.

        Haberi Hazırlayan: Büşra Kamış
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ