Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim AÖL SORGULAMA SAYFASI | AÖL sınav sonuçları belli oldu mu, ne zaman açıklanacak? 2022 MEB Açık Lise AÖL 2. dönem sınav sonuçları sorgulama nasıl ve nereden yapılır? AÖL sonucu
        1

        AÖL sınav sonuçları günlerdir gündemden düşmüyor. Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Liseleri 2. dönem sınavları Mart ayında gerçekleşmişti. AÖL 2. Dönem sınavlarına katılan öğrenciler 2. dönem sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. AÖL sınav sonuçları, MEB AÖL sistemi üzerinden duyurulacak.

        2

        AÇIK LİSE SINAVLARI BİTTİ Mİ?

        2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı 2.Dönem AÖL online sınavları 10 Mart tarihinde sona erdi.

        AÖL DERS GEÇME NOTU KAÇ?

        Açık Öğretim Lisesinde not sistemi 100'lük sistem olarak uygulandığından bir dersten başarılı olmak için, 45 puan alınması gerekiyor.

        3

        AÖL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        AÖL sınav sonuç tarihi için henüz bir açıklama yapılmadı ancak 1. dönem sonuçları 10 gün içerisinde paylaşılmıştı. AÖL 2. dönem sınav sonuçlarının 20 Mart'a kadar duyurulması bekleniyor. AÖL sınav sonuçları online sistemler üzerinden açıklanacak.

        4

        AÖL SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

        Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan Açık Öğretim Lisesi sonuçları değerlendirmelerin ardından açıklanacak. Söz konusu sınavın sonuçları http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx üzerinden öğrenci T.C kimlik numarası bilgileri ile sorgulanabilecek.

        MEB AÖL SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ