Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Aralık ayı enflasyon Aralık 2022 | TÜİK TEFE TÜFE Aralık enflasyon oranı rakamları ne zaman ve hangi gün açıklanacak? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Gözler Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Aralık ayı verilerinin açıklanacağı kritik tarihe çevrildi. Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla 6 aylık zam oranı netlik kazanacak. Peki, Aralık enflasyon oranı rakamları ne zaman, ayın kaçında açıklanacak? İşte 2022 Aralık enflasyon beklenti tahmini ile enflasyon oranının açıklanacağı kritik tarih...

        2

        ARALIK AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Her ay başında, bir önceki aya ait enflasyon oranları açıklanıyor. Aralık ayı enflasyon rakamlarının, 2 Ocak 2023 Pazartesi günü TÜİK tarafından saat 10.00'da açıklanması bekleniyor.

        3

        KASIM ENFLASYON ORANI NE OLMUŞTU?

        Enflasyon Kasım ayında aylık bazda yüzde 2,88 yıllık olarak yüzde 84,39 olarak gerçekleşmişti.

        4

        TÜFE'deki (2003=100) değişim 2022 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %2,88, bir önceki yılın Aralık ayına göre %62,35, bir önceki yılın aynı ayına göre %84,39 ve on iki aylık ortalamalara göre %70,36 olarak gerçekleşti.

        5

        MERKEZ BANKASI PİYASALARA KATILIMCI ANKETİ AÇIKLANDI

        Veriler merakla beklenirken, artışa ilişkin son ipucu geldi. Merkez Bankası'nın ekonomistlerle yaptığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu enflasyonu tahmini yüzde 66.80'geriledi.

        6

        Bu tahmin gerçekleşirse, 2022'nin ikinci yarısındaki enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde yüzde 17.17 olarak gerçekleşecek.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ