Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Asgari ücret ne kadar olacak? 2020 Asgari ücret görüşmeleri başladı! İşte son rakamlar - İş-Yaşam Haberleri
        1

        ASGARİ ÜCRET İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

        Asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Reşat Moralı Salonu'nda yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı gerçekleştirildi.

        2020'de geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ikinci toplantı 10 Aralık tarihinde.

        2

        DİSK: ASGARİ ÜCRET 3 BİN 200 TL OLMALI

        DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, hem geçim ücreti hem de milli gelir artış dikkate alındığında 2020 yılı asgari ücretinin en az net 3 bin 200 TL olması gerektiğini söyledi.

        3

        TÜRK-İŞ: ASGARİ ÜCRET 2 BİN 578 TL OLMALI

        Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Yaşam maliyeti 2 bin 578 lira. Yaşam maliyetinin altında olan hiçbir şeyi oturup konuşamayız” dedi.

        4

        BAKANDAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

        Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısını yaptı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, toplantının açılışında konuştu. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: "Asgari Ücret Tespit Komisyonunun hem işçi hem de işveren bakış açısını dikkate alıp ortak noktada buluşması temel gayemiz" dedi.

        5

        İKİNCİ TOPLANTI 10 ARALIKTA

        Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ikinci toplantısını Türk-İş'in ev sahipliğinde 10 Aralık'ta yapacak.

        Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında ilk toplantısını yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışma programı belirlendi.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ