Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Türkiye'nin sevilen sunucu Kadir Ezildi hayranlarını yasa boğdu! Meğer yıllardır o hastalıkla mücadele ediyormuş! - Magazin haberleri
        1

        Bir süredir ekranlarda program sunuculuğu yapan Kadir Ezildi, geçtiğimiz günlerde sunduğu program sırasında 13 yaşından beri mücadele ettiği hastalığından bahsetti. Ezildi'nin hastalığını duyanlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

        2

        1995 yılında Maltepe'de dünyaya gelen Kadir Ezildi, küçük yaşlardayken anne ve babasının ayrılığına şahit oldu. Açıklamalarına göre ünlü sunucu, uzun süredir babasıyla görüşmüyor.

        3

        Annesi ve erkek kardeşiyle yaşayan Kadir Ezildi lise yıllarında temizlik yapmaya başlamış ve obsesif kompulsif davranışlar sergilemiş.

        4

        Kadir Ezildi açıklamalarına göre doğuştan FMF hastası. Bu hastalığın açılımı ise Akdeniz Ateşi olarak biliniyor.

        5

        HASTALIĞINI AÇIKLADI

        Programda hastalığı hakkında konuşan Kadir Ezildi, ''13 yaşıma kadar karnımda gaz var sanarak yaşadım. Bir sabah uyandım, ağrıdan yerimde duramıyorum. Benim ağrı eşiğim yüksektir. Başkası olsa o ağrıya dayanamazdı. Hastaneye gittiğimde apandisitimin patladığını öğrendim ve ameliyata alındım. Doktor sen 'FMF hastasısın' dedi. Ağrı tuttuğunda bütün organlarımı iltihap kapladığı için sancı yapıyormuş.'' dedi.

        6

        AKDENİZ ATEŞİ NEDİR?

        Akdeniz Ateşi, ataklar halinde karın ağrısı, ateş şikayetleri ile kendini belli eden ve akut apandisit ile karıştırılabilen otozomal resesif (çekinik) geçişli kalıtsal bir hastalıktır.