Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Avustralya'da enflasyon 32 yılın zirvesine çıktı - İş-Yaşam Haberleri

        Avustralya'da enflasyon, 2022 mali yılının son çeyreğinde yüzde 7.8 ile 32 yılın en yüksek seviyesine çıkarak, Mart 1990'dan bu yana da en yüksek noktaya ulaşmış oldu.

        Avustralya İstatistik Ofisi'ne göre, enflasyondaki artışta yükselen gıda ve akaryakıt fiyatları ile inşaat maliyetleri etkili oldu.

        Reuters anketine katılan ekonomistler, tüketici fiyat endeksinin Avustralya Merkez Bankası'nın yüzde 8 tahmininden daha az olarak yüzde 7.5'e yükseleceğini öngörmüşlerdi.

        Ayrıca, ülkedeki ürün fiyatları bir önceki çeyrekte kaydedilen yüzde 9.6'lık artışın altında kalarak yüzde 9.5 oranında artarken, hizmet maliyetleri ise 2008'den bu yana en yüksek seviyeye çıkarak yüzde 5.5'e yükseldi.

        Öte yandan, Avustralyalı finans kuruluşlarının hisseleri, raporun yayınlanmasının ardından önceki seviyelerinin altında kaldı. Aralarında, Avustralya Commonwealth Bankası, Westpac Banking Group, ve Ulusal Avustralya Bankası da dahil olmak üzere birçok finans kuruluşunun hisseleri, merkez bankasının faiz yükseltmeye ara verme beklentisi ile yatay seyretti.

        Avustralya doları, yüzde 0.51'e artarak ABD doları karşısında 0.7082'den işlem görüyor..

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ