Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Son dakika Azerbaycan! 11 Ermeni zırhlısını imha etti! "Dehşet" lakaplı Ermeni albay öldü!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Azerbaycan’ın Ermenistan işgali altındaki topraklarını geri almak için başlattığı operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusuna bağlı askerlerin cephede yiyecek içecek sıkıntısı çektiği ve ikmal yapılamadığı için mevzileri bırakıp kaçtığı aktarıldı.

        ASKERİ ARAÇLARI BIRAKIP GİTTİLER

        İHA'da yer alan habere göre yapılan açıklamada, “Hadrut'ta Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin 3'üncü Alayı'na bağlı askerler savunma alanında silah, yiyecek ve yakıt sıkıntısı yaşıyor.

         İran'dan silah yardımı açıklaması!
        İran'dan silah yardımı açıklaması! Haberi Görüntüle

        3'üncü Alay askerleri savunma mevzilerinden ayrıldı. Aynı zamanda askeri birliğin şoförleri askeri araç ve ekipmanı atarak savaş alanından kaçtı" denildi.

        11 ERMENİ ZIRHLISINI YOK ETTİ

        Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 27 Eylül'de başlayan işgal altındaki Dağlık Karabağ'ı kurtarma harekatında bugüne kadar, Ermenistan'a ait 11 zırhlı aracı imha eden Tahir Misirkhanov isimli askerin görüntüsünü kamuoyuyla paylaştı.

        "DEHŞET" LAKAPLI ERMENİ ALBAY ÖLDÜ

        Öte yandan Ermenistan Parlamento Başkan Yardımcısı Vahe Enfiajyan da, "dehşet" lakaplı Albay Glatsyan'ın öldüğünü sosyal paylaşım sitesinden paylaştı.

         Dünyaya rezil oldu! Paşinyan sonunda Putin ile görüşebildi!
        Dünyaya rezil oldu! Paşinyan sonunda Putin ile görüşebildi! Haberi Görüntüle

        10 GÜNDÜR SIĞINAKTALAR!

        AA'nın haberine göre, Ermenistan ordusunun topçu atışlarının hedefindeki Azerbaycan'ın Terter kentinde bulunan siviller, 10 gündür can güvenlikleri için sığınaklarda yaşam mücadelesi veriyor.

        Terter, Ermenistan'ın Azerbaycan'da ağır topçu atışlarıyla hedef aldığı sivil yerleşimler arasında bulunuyor.

        Kent sakinlerinin bir kısmı, saldırıların başladığı 27 Eylül'den bu yana 10 gündür sığınaklarda kalarak can güvenliklerini sağlamaya çalışıyor. Diğer bir kısmı ise çatışma bölgesinden uzakta olduğu için daha güvenli buldukları yerleşim yerlerine göç etmiş durumda.

        AA muhabirine konuşan ve çatışmaların patlak verdiği ilk günden bu yana 20. sığınakta kalan Cavid Hekimov, "4 çocuğum ve komşularla birlikte sığınakta kalıyorum. Evimin yakınlarına birçok füze düştü. Ancak şu ana kadar bir sıkıntı yok. Can güvenliğimiz ve tedbir için burada olacağız." ifadelerini kullandı.

        Ermenistan ordusunun saldırılarından korkmadıklarını belirten Hekimov, Terter'i terk etmeyi düşünmediklerini söyledi.

        Harita

        "3 YIL ERMENİSTAN'A KARŞI SAVAŞTIM"

        Gelini ve torunlarıyla birlikte sığınakta kalan 58 yaşındaki Terterli Aybeniz Abbas, Ermenistan'ın sivillere yönelik saldırılarına rağmen hiçbir şekilde evini ve kentini terk etmeyeceğini dile getirdi.

        Abbas, Azerbaycan'a ait Karabağ'daki tüm toprakların kurtarılması haberini dört gözle beklediklerini, o bölgelere Azerbaycan bayrağının dikilmesi için Allah'a dua ettiklerini aktardı.

        Oğlu ve kızının şu anda cephede olduğunu söyleyen Abbas, "Kendim de 1991'de 3 yıl Ermenistan'a karşı savaştım." dedi.

        1993 yılında Ermenistan güçleri ile girdiği çatışmada gazi olan ve sığınakta kalan Mahir Mehmet, şu anda bile çağrılırsa cepheye gitmeye hazır olduğunu vurguladı.

        Mehmet, can güvenliği için ailesini Bakü'ye gönderdiğini ancak kendisinin Terter'de kalmaya devam edeceğini belirtti.

        Mehmet, Azerbaycan hükümetinin sığınakta kaldıkları müddetçe kendileri için gerekli tüm temel ihtiyaçları karşıladığını kaydetti.

        REKLAM

        ABD, ATEŞKES ÇAĞRISINDA BULUNDU

        ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Stephen Biegun, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

        ABD: "SON DERECE ENDİŞELİYİZ"

        Biegun'un, görüşme sırasında ABD olarak Dağlık Karabağ bölgesinde yaşanan çatışmalardan son derece endişeli olduklarını vurguladığı belirtilen açıklamada, Azerbaycan ve Ermenistan yönetimlerine çatışmalara son vermeleri çağrısında bulunduğu kaydedildi.

        KURTARILAN YERLERE BAYRAK ASILIYOR

        Azerbaycan ordusunun başlattığı operasyonda 3 Ekim'de Ermenistan işgalinden kurtarılan Terter kentine bağlı Talış köyünde Azerbaycan bayrakları asıldı.

        Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın paylaştığı görüntülerde, köyün sokaklarında Azerbaycan askerlerinin dolaştığı, pek çok binaya bayrakların asıldığı görülüyor.

        AZERBAYCAN'DA 27 SİVİL ŞEHİT OLDU

        Ermenistan ordusunun Azerbaycan'daki sivil yerleşim birimlerine gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden sivil sayısı 27'ye yükseldi.

        Azerbaycan Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 27 Eylül'den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda, hayatını kaybeden Azerbaycanlı sivil sayısı 27'ye, yaralı sayısı ise 141'e yükseldi. Ayrıca, saldırılarda, 376 konut ve 63 kamu binası hasar gördü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ