Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 3600 ek gösterge ve EYT ile ilgili son dakika! Bakan resmen açıkladı - İş-Yaşam Haberleri

        Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili şu anda gündemlerinde bir çalışma bulunmadığını belirterek, “Çocuklarımızın geleceği için gündemimizde yok esasında” diye konuştu. Selçuk, gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi.

        Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 3600 ek gösterge konusundaki çalışmanın devam ettiğini söyledi. Selçuk "3600 ek gösterge çalışmalarımız Devlet Personel Başkanlığı ve Bakanlıklarımızla devam ediyor" dedi.Selçuk dosya bazında artık bin liranın altında emekli aylığı kalmayacağını belirterek, Şubat ayında aylıklara yansıyacağını söyledi.

        REKLAM

        Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, gazetecilerle sohbet toplantısında, 6 aylık görev süresinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. İşsizlik ödeneğine hak kazanma şartlarının kolaylaştırılması, en düşük emekli aylığının bin liraya yükseltilmesi, er ve erbaşların ailelerinin genel sağlık sigortası (GSS) kapsamına alınmasını içeren düzenlemenin yasalaştığını anımsattı.

        Selçuk, "Bin liranın altında emekli aylığımızın kalmaması, bizim sosyal devlet anlayışımızın bir gereğiydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'bin liranın altında emekli maaşı kalmayacak' sözünün de bir gereğiydi. Meclis'ten geçen bu yasayla emekli aylıkları asgari bin lira olacak şekilde, sigortalı ve hak sahibi aylıklarında iyileştirme yaptık. Dosya bazında artık bin liranın altında emekli aylığı kalmayacak. Şubat ayında aylıklara yansıyacak" diye konuştu.

        “3600 EK GÖSTERGE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

        Bakan Selçuk, öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri ile idari hizmetlerde çalışanların merak ettiği 3600 ek gösterge konusuna da değindi. Selçuk, "3600 ek göstergeyle ilgili çalışmalarımız, Devlet Personel Başkanlığı ve ilgili bakanlıklarımızla birlikte devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın burada verdiği bir söz var, inşallah buradaki çalışmalar tamamlandıkça biz de kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.

        REKLAM

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da önceki gün yaptığı açıklamada, 3600 ek gösterge çalışmasının devam ettiğini açıklamıştı. Memursen Başkanı Ali Yalçın ise en büyük memur sendikası olarak kendilerinin de çalışmalara dahil edilmesini, daha sonra yeniden değişiklik yapmaya ihtiyaç duyulmayacak şekilde, beklenti içindeki tüm kesimleri kapsayacak düzenleme yapılmasını talep etti. Yalçın, konuyla ilgili taleplerini mektupla da Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere ilgili kurumlara iletti.

        EYT GÜNDEMDE YOK

        Bakan Selçuk, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir düzenleme olup olmadığına ilişkin soru üzerine, "Cumhurbaşkanımız da açıkladı, gündemimizde yok şu anda. Çocuklarımızın geleceği için gündemimizde yok esasında" diye konuştu.

        İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARINA MÜJDE

        Selçuk, İŞKUR'un istihdam edeceği iş ve meslek danışmanlarının mülakat süreçlerinin tamamlandığını söyledi. Selçuk, "İnşallah önümüzdeki günlerde iş ve meslek danışmanları da görevlerine başlayacaklar" dedi.

        Selçuk, son günlerde tartışılan süresiz nafakayla ilgili Adalet Bakanlığı ile birlikte çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Selçuk, şunları söyledi:

        "Tüm tarafların geniş katılımıyla çalıştay düzenledik. Bu çalıştayda tüm tarafları dinledik. Değişik unsurları da dikkate alarak, mağduriyetlerin kaldırılması, aynı zamanda yapılacak yeni bir düzenlemeyle de yeni mağduriyetlerin oluşmamasını hedefliyoruz. Adalet Bakanlığı'yla beraber bu konuda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Süresiz nafaka konusunda hiçbir tarafı mağdur etmeyen iyi bir sonuca erişeceğimize inanıyorum."

        REKLAM

        İBRAHİM KALIN, "3600 TEK PAKET OLACAK" DEMİŞTİ

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, salı günü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Çalışma yürütülüyor. Henüz bir tarih yok. Tek paket olacak" demişti.

        Memur-Sen de 3600 ek gösterge konusunda sadece 4 farklı meslek grubunu değil, tüm kamu görevlilerini içine alacak, kapsayıcı, eşitleyici ve adaletli bir çalışmasının ivedilikle yapılması gerektiğini bildirmişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ