Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig MKE Ankaragücü "Bari Atiba'dan utan!" Beşiktaş - Ankaragücü maçı yazar yorumları - MKE Ankaragücü Haberleri
        1

        METİN TEKİN: Beşiktaş ilk 20 dakika baskı kurdu, onun dışında istediği oyunu oynayamadı. Elinizde Boyd, Diaby ve Burak varsa, alan olsun istersiniz. Erken gol, çok daha farklı yere getirebilirdi Beşiktaş'ı. Topa sahip oldu Beşiktaş ama 20 dakikadan sonra oyuna ortak olamadı. Şutlarda eşitler. Bir iç saha maçı, 1 korner atıyor Beşiktaş, baskıyı anlatmak için söylüyorum.

        2

        "Günün sonunda da sayılarla da, oyun hikayesiyle de yeterli bir Beşiktaş görmedik. Kötü bir günündeydi, istedikleri olmadı ama derbiye istediği galibiyetle gitti. Burak kenarlara gittiği zaman, servisleri çok etkili. Orta stili olarak da çok iyi ortalar yapıyor. Lens'i 2 maçtır bekte izliyorum, ciddi eksiği var. Pozisyon, içeri, dışarı, yüksek top falan, ciddi eksiği var. 1 maçlık geçici çözümdür"

        3

        "Ljajic için, mesajlar olabilir, bunlar çok önemli değil. Oyuncu da ağzını açmayan bir insan değildir. Uyarırsın, diyalogla çözmeye çalışırsın ama yapabilir. 3-4 maç üst üste vura vura yaparsanız, taraftar 'tamam' der. İletişim biraz böyledir"

        4

        "Taraftar Ljajic'ten çok şey bekliyor fakat o performansı şu anda yok. Adem Ljajic önemli oyuncu. Ljajic'in bunları her zaman yapabilmesi rakibe falan bağlı değil, kendine bağlı. Futbola, mesleğe nasıl bakıyor? O önemli. Kendi belirleyecek her şeyi. Gol süper. Bir tane golün değil, performansın oyuncusu olmalı"

        5

        "Sergen Yalçın ile bir ivme kazanıyorsunuz ama sezon sonundaki durumu görürsek, bize daha net bir performans durumu verir. Sergen hoca, her ne yapacaksak, kazanarak yapacağız dedi. Şu anda bunu yapıyor, bu da güzel bir yaklaşım"

        6

        ERMAN TOROĞLU: Daha 4. dakikada penaltı ve 1-0. Beşiktaş'ın temposu, böyle giderse ilk 45'te 3 olur diye düşündüm. Her geçen dakika Ankaragücü oyuna etkisini koydu. Karşı kalede pozisyonlar buldu. Ankaragücü takımı, küme düşme hattında. Beşiktaş'ın kazandığı penaltı, net penaltı.

        7

        "Ankaragüçlü oyuncunun pozisyonu var. Kalecinin teması var. Sedat'ın pozisyonunda VAR nerede. Bir de sarı kart var. Hakem, 'Ben hiç temas görmedim. Ankaragüçlü futbolcu kendini attı' diyor. Sarı kart ne zaman verir, temas yokken balıklama atlamaya. Darbe var, VAR nerede? VAR kim, Koray Gençerler. Nerede? Çağır, seyretsin, sarı kartı geri alsın, penaltıyı versin. Yazık değil mi, günah değil mi? İstanbul'da Beşiktaş olunca demek ki öyle oluyor. İnsanların aklı karışıyor."

        8

        "İlla orada 11 tane futbolcu yere mi otursaydı. Net pozisyon. 11 futbolcu yere oturdu. Mecbursun gitmeye. Net görüyor futbolcular. Hakem anlamıyor. Beşiktaş'ın da golüne engel oldu. Burak'a markaj yaptı, olacak şey değil. Bunların çoğu torpilli. Süper Lig'de maç yöneten hakemlerin yüzde 80'i torpilli. Bileğinin hakkıyla çıkan hakem az. Hep akraba-i taallukat. Hep ekip işi. Kendileri çıkarıyorlar. Kendileri yukarıda çok şeyi hallediyorlar. Sonra MHK'ye falan geliyorlar"

        9

        "Ljajic çok güzel bir gol attı ama tribünlere bir hareket yaptı. Sonra oyuncular üstüne yürüyüp kapadı. Tonla para al, seyirci homurdansın, sen o hareketi yap. Bari Atiba'dan utan. İnanamıyorum bunlara. Ankaragücü düşme hattında, Beşiktaş yukarıya çıkmaya uğraşıyor. Beşiktaş ilk 20 dakika iyi futbol oynadı, penaltıdan golü de buldu. Hatta Beşiktaş bu tempoda oynarsa yarım saatte işi bitirecek havadaydı. Ama dakikalar ilerledikçe A.Gücü sazı eline aldı. Çok iyi pozisyonlar yakaladılar. Ama İstanbul'da büyük takıma karşı bunları yakalayıp atamazsan, mağlup olursun."

        10

        İBRAHİM YILDIZ: Sergen Yalçın’ın göreve gelmesiyle birlikte uçuşa geçen Beşiktaş, zirve yarışından kopmadı. Ankaragücü’nü yenen Siyah-Beyazlılar, hafta sonu oynayacakları Galatasaray maçı öncesi de büyük moral kazandı… Maçın başında gelen gol Beşiktaş adına büyük avantaj oldu. Ankaragücü, yenik duruma düşünce oyun planını değiştirdi. Daha öne çıktılar. Bu durumu Siyah-Beyazlılar değerlendiremedi. Ankaragücü’nün çok etkili oyuncuları olduğu bir gerçek. Hızlı oynuyorlar. Top teknikleri yüksek. Savunmanın ortası neredeyse hata yapmıyor. Bu anlamda Ankaragücü çok tehlikeli bir takım. Var olma mücadelesi veren Başkent ekibi, düşme potasından kurtulmak için çok büyük çaba sarf ediyor.

        11

        "Beşiktaş yenmesine rağmen inanılmaz diyebileceğimiz bir üstünlük kuramadı. Her iki takım da hata yapmamak için olağanüstü dikkatliydi. Özellikle ikinci yarı, oyun kalitesi tempo ve heyecan olarak oldukça yüksekti… Siyah-Beyazlılar pozisyon bulmakta sıkıntı yaşamıyor. Sergen Yalçın göreve geldikten sonra oyun planında yaptığı değişiklikle daha ofansif bir taktik deniyor. Ankaragücü karşısında 4-1-4-1 dizilişi bu düşüncenin sahaya yansımasıydı. Üstelik, Boyd bugüne dek yedek kulübesinin gedikli adamı olurken Sergen Yalçın’la ilk 11’in değişmezi oldu. Gökhan Gönül’ün sakatlığı nedeniyle Lens’in savunmada yer alması, Boyd’un ise açıkta oynaması yadırgandı. Ancak iki isim de verilen görevi yaptılar. Boyd, gol şanssızlığını da yenebilse çok daha faydalı olacak şüphesiz…"

        12

        "Aslında, Beşiktaş’ın en önemli sorunlarından birisi gol vuruşu yapacak oyuncu sayısının azlığı gibi gözüküyor. Burak dışında gole katkı yapan oyuncu sayısı çok az. Galibiyet golünü atan Adem, uzun süredir suskundu. Gerçi attığı gol kelimenin tam anlamıyla müthişti. Harika bir vuruş izledik. 90’a giden topu kaleci ancak izleyebildi. Yapacağı hiçbir şey yoktu. Adem için şunu söylemekte fayda var. Futbolda küskünlük olmaz. Çok iyi maçlar çıkardığını biliyoruz. Müthiş bir yetenek olduğu gerçek. Bir süredir düşüş yaşıyor. Beşiktaş’ın ona ihtiyacı olduğu ortada. Kendini toparlaması şart. Golü çok güzel. Bu güzelliği oyuna yansıtmalı… Beşiktaş’ta dikkat çekin bir sorun ise, isabetli şut sayısı. Pozisyona girmekte, hatta ceza sahası içinde topla buluşmada sorun yaşamayan Siyah- Beyazlıların kaleyi bulan şut sayısı çok yetersiz…"

        13

        "Beşiktaş’ın orta sahasında en etkili oyuncusu hiç şüphesiz Atiba. 37 yaşındaki bu oyuncu, tam bir görev adamı. Top kapması, pozisyona girmesi, bıkmadan koşması Beşiktaş adına büyük kazanç. Bu yaştaki bir oyuncunun son dakikaya kadar fizik gücünden düşmemesi inanılacak gibi değil. Genç oyuncuların dikkatle izlemesi ve örnek alması gereken bir futbolcu. İlk golde penaltıyı yaratan isimdi"

        14

        "Gerçek bir profesyonel olarak geldiği günden bu yana herkesin beğenisini kazanması boşuna değil. Savunma ve hücuma bu kadar katkı yapan bir başka oyuncu yok gibi… Geldiği günden itibaren dikkat çeken bir diğer oyuncu ise Boateng. Ne var ki, Ankaragücü karşısında beklenilen performanstan uzaktı. Tıpkı N’Koudou gibi. Kalabalık savunmada kayboldular tıpkı Burak gibi"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ