Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Başakşehir'de şampiyonluğun mimarları - Rams Başakşehir Haberleri
        1

        Süper Lig'in 6. şampiyonu Başakşehir, büyük zafere ulaşırken başarıda en çok konuşulmayı hak edenler tabii ki sahadakiler...

        2

        Başakşehir'in şampiyonluğunda ana hikayenin dışında birçok futbolcunun yaşadıkları, kariyerleri, iniş-çıkışları da göze çarpıyor.

        3

        EDIN VISCA

        Başakşehir denince akla gelen ilk futbolcu. Neredeyse her yıl adı büyük takımlarla anılsa da 2011'de girdiği kulübün kapısından çıkmadı. İlk 2 sezonda üretkenliği bugünlerden uzaktaydı. 3. sezonunda takımı 1. Lig'den Süper Lig'e çıkmaya çalışırken dümeni ele aldı. 10 gol ve 10 asistle 'bu takımın lideri artık benim' dedi. Başakşehir'le birlikte bütün oldu, takım seviye yükselttikçe o da yükseldi, o yükseldikçe takım da yükseldi. 345 maçta 99 gol, 98 asist gibi inanılmaz rakamlara ulaştı. 9 sezonda sadece 10 maçta sahada değildi. İstikrar abidesi Edin Visca için Başakşehir'i şampiyonluğa taşıyan 1 numaralı isim dersek abartmış olmayız.

        4

        MERT GÜNOK

        Fenerbahçe altyapısından yetişen Mert, 'büyük kaleci olacak' öngörülerini sarı-lacivertli kulüpte gerçekleştiremedi. Yedek kalmayı kabullenemedi, Bursaspor'un yolunu tuttu. Burada da potansiyeline ulaşamadı ama umut vermeye devam etti. Bursa'dan ayrıldıktan sonra Galatasaray'dan teklif aldı, Muslera'nın arkasında yine Fenerbahçe'de olduğu gibi yedek kalmamak için Başakşehir'e imza attı. Fenerbahçe'den tanıdığı Volkan Babacan'la rekabete girdi ve formayı sırtına geçirdi. 88 maçın 32'inde kalesini gole kapattı. Son 2 yılda Süper Lig'in en az gol yiyen kalecisi unvanını kimselere kaptırmadı. Avrupa devlerinin radarına girdi. Fenerbahçe'de kazandığı 2 şampiyonluk madalyasının yanına 3.'sünü 31 yaşında eklemeyi başardı.

        5

        ALEXANDRU EPUREANU

        Başakşehir savunmasının lideri... 2014'te takıma katıldı, 2. sezonunda ciddi bir sakatlık yaşarken nasıl döneceği merak konusuydu. Tedavi sürecini iyi geçiren Moldovalı, tekrar formasını sırtına geçirdi. Visca gibi sürekli büyük takımlarla adı anıldı ancak takımında kalmayı tercih etti. Ne kadar önemli bir futbolu olduğu geçen sezon ortaya çıktı. 24. hafta oynanan Yeni Malatyaspor maçından sonra sakatlandı ve sezonu kapattı. Şampiyonluk yarışı veren takımı, onun yokluğunda kalan 9 haftada sadece 3 galibiyet alabilirken şampiyonluk hayal oldu. İkinci büyük sakatlığını 6 ayda atlattı. Sezon başı kampını kaçırdı, yine sakatlıktan çok iyi döndü. 4. haftada ilk kez formasını giydi, ilk 3 haftada 2 mağlubiyet alan takımı, onu gelişiyle yenilmezlik serisine başladı. Başakşehir'in savunma bakanı, şampiyonlukta en büyük pay sahiplerinden birisi oldu.

        6

        MAHMUT TEKDEMİR

        14 yaşında kulübün altyapısına girdi, bir daha milli takım dışında başka hiçbir formayı giymedi. Kulübün Süper Lig'deki ilk maçında, şampiyonluğa giden macerasında hep o vardı. Süper Lig'de 300'ün üzerinde maça çıktı. Her geçen gün kendisini geliştirdi, A Milli Takım'a kadar yükseldi. 32 yaşında efsanesi olduğu kulüple şampiyonluk sevincine ulaşmayı başardı hem de şampiyonluk maçında golünü atarak...

        7

        MEHMET TOPAL

        Galatasaray ve Fenerbahçe'de yaşadığı şampiyonlukların ardından sıra yeni bir maceraya gelmişti. Tecrübeli futbolcu, son 2 sezonda zafere çok yaklaşan takıma ağabey rolüyle katıldı. 34 yaşında Süper Lig'de 3 farklı takımda şampiyon olmayı başaran ilk futbolcu unvanına erişti.

        8

        DEMBA BA

        Beşiktaş formasıyla Türkiye'ye 'merhaba' dedi. Gösterdiği müthiş performansla adına besteler yapıldı, taraftarların sevgilisi oldu. Siyah-beyazlılar ona doyamadan Demba Ba, 13 milyon euro gibi yüksek bir bedelle Çin'in yolunu tuttu. Ancak Türkiye hikayesi burada bitmedi. Yaşadığı ciddi sakatlığın ardından 2017'de yine Beşiktaş formasıyla döndü. İlk macerasında yaşayamadığı şampiyonluğa 2. seferinde ulaştı. 2018'de bu kez Göztepe'ye kiralandı, gollerine İzmir ekibinde devam etti. 13 maçta 7 golle Göztepe taraftarlarına güzel maçlar izletti. 4. Türkiye seferinde yine İstanbul'a geldi ama bu sefer adres farklıydı. Başakşehir'deki ilk zamanlarında sakatlık belasından kurtulamadı. 'Müzmin sakat, artık bitmiş' gibi yorumlar yapılırken yeni sezona eski Demba Ba olarak döndü. Ligde 27 maçta 12 gol ve 5 asistle takımın gol yükünü çeken isimler arasında yer aldı. Türkiye'deki 2. şampiyonluğuna ulaştı.

        9

        İRFAN CAN KAHVECİ

        Adı büyüklerle anılırken sürpriz bir şekilde 2017 yılının ilk günlerinde Başakşehir'e transfer oldu. Genç yetenek olarak geldiği kulüpte her sezon üstüne koya koya ilerledi. Milli Takım'ın değişmezi olurken orta sahada kreatif oyuncu rolünde takımına büyük katkı verdi. Transfer tekliflerini elinin tersiyle iterken Başakşehir formasıyla ilk şampiyonluğuna ulaştı. Böylece Türkiye'deki görevini tamamlayan İrfan Can'ın önümüzdeki günlerde Avrupa'ya transfer olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

        10

        GAEL CLICHY

        2017'de sürpriz bir şekilde Türkiye'ye gelen Clichy, acaba Fenerbahçe'ye mi Galatasaray'a mı Beşiktaş'a mı gidiyor denirken bir anda Başakşehir formasıyla karşımıza çıktı. Arsenal ve Manchester City'le yıllarca dünyanın en büyük ligi Premier Lig'de boy gösteren Clichy, Süper Lig'de aynı ciddiyetle performans sergiledi. Sezon başında Fenerbahçe'nin kapısından dönen Fransız yıldız, şampiyonluk yolunda hem savunmada hem hücumda önemli çarklardan biri oldu. 3 Premier Lig şampiyonluğunun yanına 1 de Süper Lig zaferi ekledi.

        11

        ENZO CRIVELLI

        Sezon başında Caen'den transfer edildi, uyum sorunu yaşamadan gollerini atmaya başladı. 29 maçta 11 gol ve 4 asistle Visca ve Demba Ba'nın ardından en skorer isim oldu. 25 yaşındaki Fransız oyuncu, İstanbul'daki ilk sezonunda kariyerindeki ilk şampiyonluğunu kazandı.

        12

        MARTIN SKRTEL

        Yıllarca Liverpool'da ter döktükten sonra 2016'da Fenerbahçe'ye transfer oldu. 2019'da sözleşmesinin bitmesinin ardından İtalyan ekibi Atalanta'ya transfer oldu. Ancak transfer dönemi bitmeden kulüple yolları ayrıldı. Transfer döneminin son saatlerinde kendisine Başakşehir'e bağlayan imzayı attı. Sakatlık problemi yaşasa da önemli katkılar verdi. Göztepe ve Rizespor maçlarının son dakikalarında takımına galibiyeti getiren golleri attı. Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldıkları mücadelede de 1 gol atarak takımına doğrudan 7 puan kazandırdı. Zenit, Liverpool ve Fenerbahçe gibi ekiplerde kazanamadığı şampiyonluk madalyasını 35 yaşında Başakşehir ile kazandı.

        13

        JUNIOR CAICARA

        Ocak 2017'de 3 milyon euro karşılığında Schalke 04'ten transfer edildi. Bu rakam hala kulübün ödediği en yüksek bonservis bedelleri arasında yer alıyor. Son 3 sezonda sadece 5 maç kaçırdı. Takımın en istikrarlı oyuncuları arasında yer aldı. Bu sezon 5 asist yapan sağ bek oyuncusu Başakşehir'e hücumda da katkı verdi.

        14

        ELJERO ELIA

        Twente, Hamburg, Juventus, Werder Bremen, Southampton, Feyenoord... Genç yaşında piyasaya çıkıp inişli çıkışlı bir grafik çizdi. 2017 yazında geldiği Başakşehir'de doğru rolü buldu. Adam eksiltmesiyle, hızıyla Başakşehir hücum hattında kritik bir görev yaptı. 3 gol ve 2 asistle skor yüküne katkıda bulundu. İtalya ve Hollanda'dan sonra Türkiye'de de şampiyonluk madalyasını boynuna geçirdi.

        15

        DANIJEL ALEKSIC

        Yeni Malatyaspor formasıyla kendini gösterdi, Temmuz 2019'da Al Ahli'ye transfer oldu. Ancak yabancı sınırını başka futbolcularla kullanmaya karar veren ekip 1 ay sonra oyuncuyla yollarını ayırdı. Bu fırsatı gören Başakşehir, Ağustos ayının son günlerinden oyuncuyu kadrosuna kattı. Sezonun bir bölümünde sakatlık problemi yaşasa da hücum bölgesinde Visca'nın omzunda bulunan yükü aldı. Kritik maçlarda attığı gollerle aranan oyuncu olduğunu gösterdi. 23 maçta 6 gol ve 2 asistle şampiyonluk resminde ön sıralarda yer aldı. Başakşehir'deki ilk sezonunda kariyerindeki ilk şampiyonluk madalyasına kavuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ