Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Başakşehir Kopenhag MAÇ SONUCU VE MAÇ ÖZETİ! Başakşehir, Avrupa Ligi'nde çeyrek final kapısını araladı! - Futbol Haberleri

        Medipol Başakşehir, Kopenhag'ı UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında1-0 mağlup etti. Karşılaşma boyunca birçok etkili atak gerçekleştiren temsilcimizde özellikle Demba Ba girdiğipozisyonları değerlendiremedi. Turuncu-lacivertliler gol için 88. dakikaya kadar bekledi! 85. dakikada Demba Ba'nın düşürülmesiyle hakem William Collum beyaz noktayı gösterdi. VAR incelemesinin ardından penaltı kararı onaylanırken topun başına geçen Edin Visca hata yapmadı ve skoru 1-0'a getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Başakşehir sahadan 1-0'lık üstünlükle ayrılarak rövanş öncesinde avantajı elde etti.Bu karşılaşmanın rövanşı, koronavirüs nedeniyle ertelenmemesi durumunda 19 Mart Perşembe günü TSİ 23.00'te Parken Stadı'nda oynanacak.

        MAÇIN DAKİKALARI

        8. dakikadaAleksic, rakipten kaptığı topla Visca'yı buluşturdu. Visca, ceza sahası yayına doğru sokulup vuruşunu yaptı. Crivelli'den seken top direkten döndü.

        9. dakikadaCrivelli, sol kanattan süratle rakip yarı alana sokuldu. Sol çaprazdan ceza sahasına doğru sokulurken Demba Ba'yı topla buluşturmak istedi. Savunma araya girip tehlikeyi önledi.

        11. dakikadasağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mert topu kontrol etti. Oyunu hızlı başlatmak isterken top maçın hakemi William Collum'a çarptı.

        19. dakikadasağ kanattan Varela bindirmek istedi. Savunmasına yardıma gelen Crivelli topu taca göndererek tehlikeyi önledi.

        21. dakikadaİrfan Can'ın harika pasıyla Visca topla buluşup savunmanın arkasına sarkmak istedi. Bjelland araya girerek tehlikeyi önledi.

        REKLAM

        22. dakikadaMert Günok'un uzun pasına iki Başakşehirli futbolcu birden hareketlendi. Ama kaleci Johnsson kalesini zamanında terk ediptehlikeyi uzaklaştırdı.

        32. dakikadahızlı gelişen Başakşehir atağında Visca'nın sağ kanattan yerden pasıyla topla buluşan Demba Ba, gelişine sert vurdu. Top az farkla yandan auta gitti.

        41. dakikadaMert'in uzun kullandığı topu Crivelli indirdi. Demba Ba topu kontrol etmek istedi. Ama Varela geçit vermedi ve tehlikenin büyümesine engel oldu.

        İlk 45 dakikadan gol sesi çıkmadı ve devre 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı.

        50. dakikadaİrfan Can orta sahada aldığı topla rakip ceza sahası yayına kadar sokulup vuruşunu yaptı. Savunmadan seken top kornere gitti.

        52. dakikadasol kanattan kullanılan köşe vuruşunda savunma topu uzaklaştırmakta zorlandı ve ceza sahasında büyük bir karambol yaşandı. Son vuruşu Epureanu yaptı ama çerçeveyi bulamadı.

        62. dakikadaİrfan Can uzun ters bir topla Demba Ba'yı ceza sahasında topla buluşturmak istedi. Savunmasına yardımcı olan Zeca, topu kalecisine kazandırdı.

        REKLAM

        71. dakikadaCrivelli, Nelsson ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı. Crivelli oyuna devam edemedi.

        74. dakikadasakatlanan Enzo Crivelli yerine Robinho oyuna dahil oldu.

        75. dakikadaİrfan Can'ın harika pasıyla savunma arkasına sarkan Robinho, çapraz pozisyonda arka direğe doğru vuruşunu yaptı. Demba Ba bu topa hamle yaptı ama dokunamadı ve mutlak bir golü kaçırdı.

        86. dakikada Demba Ba ceza sahasına sokulurken Varela ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi.

        88. dakikada penaltı atışında topun başına geçen Visca, sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Visca bu sezon Avrupa Ligi'ndeki altıncı golünü kaydetti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ