Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika BBP Genel Başkanı Mustafa Desticinin babası vefat etti

        Eskişehir'in Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi'ndeki evinde fenalaşan Destici, 112 Acil Sağlık ekiplerince Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.

        FOTO: DHA
        FOTO: DHA

        Kalp krizi geçirdiği belirlenen Destici, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

        Emekli imam hatip Ali İhsan Destici'nin vefat haberini alan yakınları, hastanenin önüne gelmeye başladı.

        Genel Başkan Mustafa Destici'nin de Ankara'dan Eskişehir'e hareket ettiği öğrenildi.

        FOTO: DHA
        FOTO: DHA

        BBP'DEN AÇIKLAMA

        Büyük Birlik Partisi'nden yapılan açıklamada "Büyük Birlik Partisi genel başkanımız Sayın Mustafa Destici’nin babası Fatih Medresesi Müderrislerinden Kurra Hafız Osman Efendinin torunu Emekli İmam-Hatip ve âlim olan Ali İhsan Destici hoca 89 yaşında Eskişehir’deki hanesinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ederek, ahirete irtihal etti.Merhum Hocamıza Yüce Allah’tan rahmet, başta genel başkanımız olmak üzere tüm aile efradına, yakınlarına ve talebelerine başsağlığı-sabır diliyoruz. Muhterem babamızın Mekanı cennet, makamı âli olsun" denildi.

        FOTO: DHA
        FOTO: DHA

        Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici’nin muhterem babası âlim ve fâzıl, Ali İhsan Destici Beyefendinin vefatı sebebiyle başta kıymetli dostum Mustafa Destici Bey olmak üzere tüm ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diler, Aziz Merhuma Cenab-ı Hak'tan gani gani rahmet niyaz ederim… Mekânı cennet makamı âli olsun…

        Mehmet Kenan Tekdağ

        Ciner Yayın Holding

        Yönetim Kurulu Başkanı

        SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

        Ali İhsan Destici’nin bugün Eskişehir’in Günyüzü ilçesine bağlı Gecek Mahallesi’nde ikindi namazını müteakip toprağa verildi.

        DHA'da yer alan habere göre Ali İhsan Destici'nin cenazesi Eskişehir'in Günyüzü ilçesine bağlı Gecek Mahallesi´ndeki evine getirildi. Evin önünde taziyeleri kabul eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "İyi, güzel bir insanı Kuran ahlakıyla ahlaklanmaya çalışan bir insanı kaybettik. İyi bir Müslümanı kaybettik. Bir iman erini, hayatında olduğu gibi dosdoğru yaşayan bir iman erini kaybettik" dedi.

        Ali İhsan Destici'nin cenazesi hastanedeki işlemlerinin ardından Eskişehir´in Günyüzü ilçesine bağlı Gecek Mahallesi´ndeki evine getirildi. Mustafa Destici, evinin önünde taziyeleri kabul ederken, babasının araçtaki cenazesi başında dua etti.

        FOTO: DHA
        FOTO: DHA

        Babasının kendisi, kardeşleri ve arkadaşlarına hocalık yaptığını ifade eden Mustafa Destici, "Babam bana, kardeşlerine, pek çok arkadaşına, köy sakinlerine ve ilçede yaşayanlara hocalık yaptı. İlçemizde ve köyümüzde pek çok talebeleri vardı. Biz aynı zamanda hocamızı da kaybettik. Babam hayatını dümdüz, dosdoğru yaşamış bir insandı. Ben 5-6 yaşımdan itibaren hatırlıyorum. O yaşlarda tabii biraz daha böyle hayal meyal ama daha sonrasında berrak bir şekilde hatırlıyorum. 50 senesine şahitlik ettim. Elhamdülillah, hiçbir yanlışını görmedik. Hayatını inandığı gibi, emrolunduğu gibi, yüce Allah suresinde 'Emrolunduğu gibi dosdoğru yaşayın' diyor. Babamız da emrolunduğu gibi dosdoğru hayatını yaşadı. Buradaki bütün köylülerimizde, arkadaşları da talebeleri de tanıyan herkes, onun şahididir" ifadelerini kullandı.

        FOTO: AA
        FOTO: AA

        Günyüzü ilçesindeki Gecek Mahallesi´nde çok güzel zamanlar geçirdiklerini anlatan Destici şunları söyledi:

        "Çok güzel bayramlar geçirdik. Çok güzel yazlar, kışlar geçirdik. Ben kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. İyi, güzel bir insanı Kuran ahlakıyla ahlaklanmaya çalışan bir insanı kaybettik. İyi bir Müslümanı kaybettik. Bir iman erini, hayatında olduğu gibi dosdoğru yaşayan bir iman erini kaybettik. Tabii buradaki hemşerilerimiz, güzel bir komşularını, iyi bir hemşehrilerini kaybetti. Biz de babamızı kaybettik. Babamız bizim hayatımızda da hep örnek olmuştu. Güzel bir örnek olmuştu. Elhamdülillah hepimizi de sağlıklı bir şekilde, güzel bir şekilde yetiştirdi. Biz ona şükranlarımızı sunuyoruz. Teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Biz ondan razıydık. Babamızdan razıydık. Rabbim de razı olsun inşallah. Buradan inşallah Hakk'a uğurlayacağız. Ben buraya kadar Türkiye'nin dört bir tarafından gelen bütün arkadaşlarımıza da bütün kardeşlerimize de akrabalarımıza da hemşerilerimize de dava arkadaşlarımıza da misafirlerimize de teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcımız, siyasi partilerimizin genel başkanları, bakanlarımız, milletvekillerimiz, sivil toplum örgütlerimizin temsilcileri, basınımızın, medyamızın kıymetli isimleri, Anadolu'dan her tarafından partili, partisiz binlerce, on binlerce arkadaşımız dünden beri bizi arıyor. Ben kendilerini de acımızı paylaştıkları için çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, Allah onlardan da razı olsun diyorum."

        FOTO: AA
        FOTO: AA

        AA'da yer alan habere göre Ali İhsan Destici'nin cenazesi Günyüzü ilçesine bağlı kırsal Gecek Mahallesi'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze törenine, Destici'nin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, milletvekilleri, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.

        FOTO: AA
        FOTO: AA

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’yi telefonla arayarak, babası Ali İhsan Destici’nin vefatı dolayısıyla başsağlığı dileklerini iletti..

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca sosyal medya hesabı Twitter üzerinden taziye mesajı yayınladı.

        TAZİYE MESAJLARI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin vefat eden kıymetli babası Ali İhsan Destici’ye Allah’tan rahmet niyaz ediyor; Mustafa Bey’e, ailesine ve merhumun tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

        TBMM Başkanı Mustafa Şentop: BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Ali İhsan Destici'nin vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı. Şentop mesajında, "Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin muhterem babası Ali İhsan Destici´nin vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Sayın Destici'yi arayarak üzüntümü ve taziyelerimi ilettim. Merhuma Cenab'ı Hakk'tan rahmet, kıymetli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici ’nin vefat eden kıymetli babası Ali İhsan Destici’ye Allah'tan rahmet, başta Sayın Destici olmak üzere ailesine, sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun.

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sn Mustafa Destici’nin kıymetli babası Ali İhsan Destici’ye Allah’tan rahmet diliyoruz… Mekanı cennet olsun… Sayın Mustafa Destici başta olmak üzere yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz…

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sn. Mustafa Destici Beyefendi'nin kıymetli babası Ali İhsan Amcamıza Allah'tan rahmet; başta Sn. Mustafa Destici olmak üzere, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah, ailesine sabr-ı cemîl ihsan eylesin. Mekanı cennet olsun.

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı, dostumuz Mustafa Destici'nin babası Ali İhsan Destici, Eskişehir Şehir Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen hayata veda etti. Merhuma Allah'tan rahmet, Destici ailesine başsağlığı diliyorum. Ali İhsan Beyin mekanı cennet olsun" dedi.

        Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici'nin vefat eden kıymetli babası Ali İhsan Destici'ye Allah'tan rahmet; başta Mustafa Bey olmak üzere ailesine, sevenlerine başsağlığı ve sabır dilerim. Rabbim mekânını cennet eylesin.

        Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Değerli Mustafa Destici’nin kıymetli babası Ali İhsan Bey’in vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı, Sayın Mustafa Destici’nin babası Ali İhsan Destici’ye yüce Allah’tan rahmet, Sayın Destici ve ailesine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ