Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bekçi alımı sınav tarihi duyuruldu! 2022 Bekçilik sınavı ne zaman hangi gün yapılacak, hangi sorular çıkacak, konu dağılımı nasıl?
        1

        Bekçi alımı başvurularının tamamlanmasıyla sınava girecek adaylar, Bekçi alımı sınav tarihini ve sınavın detaylarını araştırıyor. Polis Akademisinin 2022/1 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınav ilanında yer alan bilgileri sizler için haberimizde derledik. İşte, konuya ilişkin merak edilen soruların yanıtı...

        2

        BEKÇİ ALIMI SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK 2022?

        Çarşı ve mahallelerin güvenliği için Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görevlendirilecek bekçi alımı için yapılan açıklamada,

        "2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı 17 Temmuz 2022 Pazar günü saat 10.00’da Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas il merkezlerinde yapılacaktır. 10.00'da başlayan sınav 120 dakika sürecek, tek oturum şeklinde yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

        BEKÇİ ALIMI SINAV DUYURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        2022 BEKÇİ ALIMI SINAV GİRİŞ BELGESİ

        Yayımlanan duyuruda, "Adaylara ait sınav giriş belgeleri 08 Temmuz 2022 tarihinde www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır" şeklinde ifadeler yer aldı.

        4

        SINAV SORULARI VE KONU DAĞILIMI

        5

        SINAV İTİRAZINA İLİŞKİN DUYURU

        "Adaylar, sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr ve https://www.pa.edu.tr internet adreslerinden yayımlanmasını takip eden en geç 2 (iki) iş günü içerisinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise, sonuçların ilan edildiği tarihi takip eden en geç 2 (iki) iş günü içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığına yapacaklardır.

        İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bildirilecektir.

        Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz."

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ