Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos Berfu Yenenler: İlk doğum cahil cesaretiydi - Magazin haberleri
        1

        Komedyen ve oyuncu Eser Yenenler ile Berfu Yıldız, 2019'da nikah masasına oturmuş ve ilk çocukları Kuzey'i de dört ay sonra kucaklarına almıştı. Çiftin ikinci bebekleri Mete de geçtiğimiz ay dünyaya gelmişti.

        Mutlu bir evlilik sürdüren ikiliden Berfu Yenenler, YouTube kanalında hamilelikten doğuma kadar merak edilenleri anlattı.

        2

        İşte Berfu Yenenler'in açıklamalarından öne çıkan kısımları:

        - Ben hem Kuzey'de hem de Mete'de ikisini de yaptım. Hem emzirdim hem de mama verdim. Kuzey'de mama vermeye biraz daha geç başladığım için Kuzey çok sinirliydi. Çünkü başlarda hiç doymuyordu. Bu biraz genetik bir şey. Sütün gelmesi, gelmemesi, gelme miktarı...

        - Mesela Kuzey'in dili bağlıydı ve emmekte çok zorlanıyordu. O yüzden biberon daha ona uygun bir şeydi ve mamaya geçtikten sonra çok rahatladı. Mete emme konusunda daha rahat. Anne sütü konusunda ben de daha rahatım. Kuzey'de benim inadım yüzünden 1 hafta sonra mama verdik, aşırı pişmanım. Mete'de hastaneye mama götürdüm...

        3

        "KUZEY'E KARDEŞİ OLACAĞINI RESİM ÇİZEREK ANLATTIM"

        - Hamileliğimi öğrendim. Mete doğduğunda Kuzey kaç aylık olacak, onu hesapladım. Tam 17-18 aylık olacaktı. Sonra bir araştırma yaptım. Çocuklarda kıskançlık duygusu 20. ay ve sonrasında çok yükseliyormuş. 18 aylıkken daha bebeklik evresinde olduğu için kıskançlık dürtüsü olmuyormuş. O açıdan bir tık rahattım. 'Bunu nasıl yönetmeliyim?' düşüncesi üzerinden ilerledim.

        - Kuzey'e kardeşi olacağını resim çizerek anlatmaya çalıştım. Çizdiğim resimlerde küçük olan bebeğe 'Mete' diyordum. Böylelikle Mete diye birinin varlığını öğrendi.

        4

        "İLK DOĞUM CAHİL CESARETİYDİ"

        - Mete'yi asla Kuzey'in yanında emzirmedim. Biberonla beslemedim, altını da değiştirmiyoruz. Mete çok sakin bir çocuk olduğu ve günün büyük bir kısmını uyuyarak geçirdiği için odasına bırakabildik. Sonra yavaş yavaş 1 saat, 2 saat, 3 saat Kuzey'in yanına getirmeye başladık. Bir süre sonra Kuzey kendisi 'Mete nerede?' demeye başladı. İki çocuğunuz olduğunda ikisine de eşit davranıyorsunuz. Bu konuda kendine güvenmeyen 2. çocuğu yapmasın.

        - İki doğumum da sezaryen. Kuzey'deyken cahil cesareti ile girdim. Epiduraldi... Panikatak krizi geçirmişim resmen. Mete'de ise konuyu bildiğim için çok rahattım. O kadar soğukkanlıydım ki... Akıl alacak şey değil ama çocuğu görmek pahasına buna katlandım. Epiduralin psikolojisi çok farklı...

        5

        "YARDIMCIMIZ VAR"

        - Çok şükür iki tane ve çok tatlı bebeklere yardımcı ablamız var. Yardımcım olmasaydı mümkün değil, tek başıma her şeyin altından kalkamazdım. Ben bunu Kuzey'de denemiştim. 'Ben her şeyle ilgileneceğim. Saçımı süpürge edeceğim' gibi bir şey... Bu akıl sağlığınızı yitirmenize neden olacak bir durum. Özellikle doğumda, lohusalıkta ve yeni doğan bakımında kesinlikle yardımcı birinin olması gerekiyor diye düşünüyorum. O yüzden yardımcımız var. Annem de hem Kuzey'de hem de Mete'de 15'er gün yanımızda kaldı.

        6

        DOĞUM KİLOLARINDAN KURTULDU

        Pandemi sürecinde sıkı bir sosyal medya kullanıcısı olan Berfu Yenenler, kısa sürede doğum kilolarından kurtulmuştu.

        Fit halini Instagram'dan takipçileriyle paylaşan Yenenler, "İlk doğumumdan sonra da ne kadar güçlü bir vücudum olduğuna, doğum öncesi ve sonrası olan değişimimin mucizesine inanamamıştım, hala inanamıyorum. Kadın olmak ne kadar güzel. Vücudumuzun bize sundukları ne kadar güzel. Her halimizi çok sevelim, sevmemize izin vermeyenleri de bir güzel gönderelim, gitsin hayatımızdan" ifadelerini kullanmıştı.

        "METE'Yİ ESER Mİ DOĞURDU?"

        Şaşkınlığını gizleyemeyen takipçileri ise Berfu Yenenler'in bu paylaşımına, "Kız Mete'yi Eser mi doğurdu? Bu ne hal?" ve "En son 11 yaşımda böyleydim" şeklinde esprili yorumlar yaptı.

        7

        "SAĞLIK DURUMLARI GAYET İYİ"

        Doğumun gerçekleştiği hastaneden yapılan yazılı açıklamada, "Berfu ile Eser Yenenler çiftinin bebekleri 53 santim, 3.715 gram olarak dünyaya geldi. Bebeğin ve annenin sağlık durumları gayet iyi. Kendilerine sağlıklı ve uzun bir ömür diliyoruz" ifadeleri kullanılmıştı.

        8

        "ARTIK 4 KİŞİLİK BİR AİLEYİZ"

        Eser Yenenler, paylaştığı fotoğrafa, "Arayan soran herkese çok teşekkür ederiz. Biz artık 4 kişilik bir aileyiz" notunu düşmüştü.

        Berfu Yenenler ise, aynı kareyi, "Mete Yenenler... 25.03.2021-13.12" sözleriyle yayınlamıştı.

        9

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ