Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Galatasaray maçı muhtemel 11! Beşiktaş Galatasaray derbisi hakkında! - Galatasaray Haberleri
        1

        Beşiktaş ile Galatasaray, Süper Lig'in 19. haftasında karşı karşıya geliyor. Vodafone Park'taki karşılaşma saat 19.00'da başlayacak. Mücadeleyi hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

        2

        Ligde geçen hafta Atakaş Hatayspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Beşiktaş, 35 puanla zirvede yer alıyor. Siyah-beyazlılar son 6 maçında 5 galibiyet ve 1 beraberlikle 16 puan topladı.

        3

        Ligde geride kalan 18 haftanın birini bay geçen sarı-kırmızılı ekip, 17 maçta 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi yaşadı. Galatasaray, haftaya 33 puanla üçüncü sırada girdi.

        4

        KARTAL'DA WELINTON YOK, GALATASARAY'DA ÜÇ EKSİK

        Siyah-beyazlı ekibin savunma oyuncusu Welinton, sarı kart cezası nedeniyle derbi maçta forma giyemeyecek. Bu sezon Trabzonspor, Hes Kablo Kayserispor, Çaykur Rizespor ve Atakaş Hatayspor maçlarında sarı kart gören Welinton cezalı duruma düştü. Diğer yandan Beşiktaş'ta Hasic de kadroya alınmadı.

        5

        Galatasaray'da 3 futbolcu Beşiktaş'a karşı mücadele edemeyecek. Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı bulunan Radamel Falcao ve Emre Taşdemir, derbide görev yapamayacak. Yılbaşı gecesi yaşadığı havai fişek kazası nedeniyle tedavisi süren Omar Elabdellaoui de Beşiktaş karşısında takımını yalnız bırakacak.

        6

        FEGHOULI VE MUSLERA TAKIMLA ÇALIŞTI

        Galatasaray'da derbi öncesinde iki sevindirici gelişme yaşandı. Sakatlıkları nedeniyle bir süredir takımdan ayrı olan Muslera ve Feghouli takımla çalıştı.

        7

        İÇ SAHADA 6 MAÇLIK GALİBİYET SERİSİ

        Siyah-beyazlı takım, derbi mücadelesi öncesi evinde oynadığı son 6 lig karşılaşmasını kazandı. Evindeki ilk iki maçta Fraport TAV Antalyaspor ile 1-1 berabere kalıp, Gençlerbirliği'ne 1-0 kaybeden Beşiktaş, ardından konuk ettiği Yeni Malatyaspor'u 1-0, Medipol Başakşehir'i 3-2, Kasımpaşa'yı 3-0, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 4-0, Demir Grup Sivasspor'u 3-0 ve Çaykur Rizespor'u 6-0 yendi. Beşiktaş ayrıca, Ziraat Türkiye Kupası'nda ağırladığı Tarsus İdman Yurdu'nu 3-1 ve Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup etti.

        8

        GALATASARAY LİGİN EN AZ GOL YİYEN TAKIMI

        Galatasaray, derbiye ligin en az gol yiyen takımı unvanıyla çıkacak. Ligin geride kalan 18 haftasında 17 maç yapan sarı-kırmızılı ekip, bu karşılaşmalarda 34 kez rakip fileleri havalandırdı. Bu kulvarda ligin en çok gol atan üçüncü takımı olan Galatasaray, savunmada ise sadece 14 gol yiyerek ligde kalesini en iyi savunan takım olarak dikkati çekti. Sarı-kırmızılılar, yaptığı 17 maçın 8'sinde kalesini gole kapatmayı başardı.

        9

        KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR!

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden belirtilen tahminlere göre maç saatinde Vodafone Park'ta kar yağması beklenirken, hava sıcaklığının ise -1 derece olacağı ifade edildi.